Voorpagina Algemeen

WBH-er Ikram valt in de prijzen

Afgelopen week heeft onze Ikram Jaballah de Hi5 Stimuleringsprijs in de wacht gesleept ‘voor haar inzet voor het verbeteren van de verstandshouding tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Nederland’. In een gesprek met haar werd duidelijk dat ze het als een motivatie en erkenning ziet voor haar werk dat ze doet voor het welzijn van haar medemens.

Morgen tussen 5 en 7 is de kersverse winnares te gast bij de jongerenradio Funx. Daar vertelt ze o.a. over haar bezigheden als bestuurslid van moslimvrouwen-organisatie Al-Nisa. Praten kan ze, dus zeker afstemmen op FunX. Gefeliciteerd Ikram, je hebt het welverdiend. De WBH-redactie wacht nog wel op de appeltaart.

Hi5 Stimuleringsprijs
Hi5 is er ook om talent te stimuleren zich in te zetten voor de maatschappij. Daarom reikt zij samen met haar partner Agis Zorgverzekeringen een stimuleringsprijs uit aan 5 junior social entrepreneurs die hard op weg zijn naar succes. De winnaars ontvangen naast € 1.000,- p.p. een coachingsessie op gebied waar dat voor de winnaars individueel van belang is. Met deze extra ondersteuning kan hij/zij de rit naar succes versnellen. Dit jaar zijn deze prijzen gegaan naar: Ikram Jaballah voor haar actief inzet voor het verbeteren van de verstandshouding tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Nederland. Urley Lopez die zich als studieloopbaancoach inzet voor jongeren die uitgevallen zijn of die dreigen uit te vallen. Saundra Williams, die begeleid jongeren o.a. om activiteiten te organiseren zoals debatten die betrekking hebben op maatschappelijke kwesties en is het brein achter de Multiculturele Omroep Amsterdam, MOSA. Nathalie Sichtman, ontwikkelaar van educatiemateriaal om jonge meiden een beter zelfbeeld en toekomstperspectief te geven. Martin Blok, Welfare Officer, studentenraadsman, Confidential Counselor en vertrouwenspersoon op International Institute of Social Studies (ISS).

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal