Voorpagina Algemeen

Inspired by Muhammad

Pakistan sloot twee weken lang Facebook af, wegens een online groep om cartoons over de profeet Muhammad (vzmh) te maken. Dergelijke situaties brengen veel heisa met zich mee. Veel moslims kiezen voor negeren, een aantal landen gaat over op een ban en een kleine aantal (mediagenieke) moslims gaat schreeuwend de straat op.

Het kan voor ‘buitenstaanders’ lastig zijn om bij het zien van deze reacties de vraag ‘Wie is toch Muhammad waar zij het altijd over hebben?’ beantwoord te krijgen. Ergens wel begrijpelijk, en gelukkig is er een oplossing. Exploring Islam Foundation in Engeland heeft de website Inspirered by Muhammad gelanceerd. Op de website vertellen moslims via persoonlijke verhalen hoe zij geïnspireerd zijn door de Profeet Muhammad. En de website wordt aan de doodnormale burger gebracht door de enige echte Londonse Black Cab. Om de Islam te begrijpen, is het essentieel om profeet Muhammad te begrijpen. Hij was ook niet voor niets de meest invloedrijke man in de geschiedenis. Overigens, voor de schreeuwende moslims kan het geen kwaad om ook eens een kijkje te nemen op de site.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal