Voorpagina Algemeen

WBH Inbox: Ik schaam me voor Wilders

We heben de afgelopen dagen veel mails binnengekregen n.a.v. de verkiezingsuitslag. De mails deden mij denken aan de facebookgroep met als titel: "We apologize for the 1,5 million dutch people that voted for Geert Wilders". Deze facebookgroep had 3.000 leden op dag 1 en meer dan 50.000 op dit moment (dag 3). De verontwaardiging omtrent de uitslag is letterlijk aan de mails af te lezen. ie de mails van bezoekers hieronder.


We apologize for the 1,5 million dutch people that voted for Geert Wilders.


 

Rob

Zag ‘jullie’ even op het journaal voorbij komen. Goed!! Gewoon even een mailtje om te zeggen dat ik me schaam voor de verkiezingsuitslag van woensdag. We leven in een democratie en ik respecteer de uitslag, maar het is beschamend!!! Wat voor signaal geeft dit naar alle Nederlanders met buitenlandse ‘roots’? Je houdt werkelijk je hart vast als Wilders en consorten ook nog gaan regeren. De ruk naar rechts betekent ook een verharding van de maatschappij, het gaat slechter (??) dus bang voor alles en iedereen. Ik ben nog altijd blij met de multiculturele samenleving en zal dat ook blijven!! Als toevoeging aan de naam van jullie site zou ik willen zeggen: we blijven SAMEN hier :-)!! Blijf sterk!!

Margreet

Geachte moslims, ik vond gister een trieste dag voor nederland. Ik schaam mij. voor het buitenland maar niet in de laatste plaats schaam ik mij ten opzichte van jullie. Ik heb al eens gezegd dat ik, als geert wilders in de regering komt een hoofddoekje om ga doen. Kunnen we dat niet op zeer grote schaal proberen te organiseren. Want ik ben altijd trots geweest op een land waar zo veel verschillende mensen wonen. Maar ook ik merk dat het langzamerhand ook invloed op mij gaat krijgen. Ik denk dat we veel meer met elkaar moeten praten over de samenleving en hoe iedereen daar over denkt. dat kan heel verhelderend werken hoor. Laten we in ieder geval proberen om het samen te doen. er zijn heus nog heel veel mensen die het niet met die grezel eens zijn. vriendelijke groet, margreet

Johan

Umar met je opruien met geen PVV stemmen als je je niet lekker voelt hier ROT dan op,Al die linkse partije zorgen goed voor je de meeste van jou volk hebben nog nooit een spat gewerkt hier en vreten nu mijn pensioen op

R.F.

Gefeliciteerd met deze noodzakelijke website. De laatste verkiezingen hebben dit ondubbelzinnig aangetoond. Ik wil u complimenteren met het feit dat u een forum wil zijn tussen de diverse bevolkingsgroepen. Heel goed
R.F,arts 70jr

Johan G. over de titel ‘Wij blijven hier’

Natuurlijk . Daar kunnen de partij van de hebzucht en de proleten voor de vrijheid niets aan veranderen . Vr .Gr .Johan Groeneveld .

Gerard

Grappend heb ik al gezegd: De Limburgers hebben een duidelijk geluid gemaakt; ‘ze willen van de buitenlanders af… welke? De Duitsers en de Belgen?’. Maar natuurlijk is dit een serieuze situatie… Nederland heeft gekozen voor iets dat mij erg pijn doet. Tolerantie is nu nog verder weg dan het ooit was. Uiteindelijk was het ook wel te verwachten; Mijn vrouw is Chinese en heeft al best veel moeilijkheden gehad in Nederland om een baan te vinden… uiteindelijk zitten we nu allebei in Beijing. Het is gewoon een gegeven dat ‘buitenlanders’ de dupe worden van economische depressie. Dit is al zo vaak gebeurd in het verleden. Het lijkt wel of de geschiedenis zich moet blijven herhalen voor de mensen die het gewoon niet snappen hoe de wereld in elkaar steekt (als je begrijpt wat ik bedoel). Ik wens jullie allen hier veel succes met de komende tijd. Laat je niet de les lezen door Den Haag, want als iets Nederland maakt, is dat het hebben van jullie stem. Laat deze zeker horen!

Peter

En wat mij betreft blijven jullie ook hier. Weet dat er in Nederland nog andere mensen rondlopen dan bange soldaatjes van de Wilders-paranoia en hebberige graaiers van het Rutte-geld. Ook ik (GroenLinks-stemmer) ben niet vrolijker geworden van de verkiezingsuitslag. Nederland was ooit een tolerant en vrijzinnig land, nu is het een bang landje dat leeft op angst en controle.
Ik geef toe, ook ik heb een hartgrondige hekel aan die te slap aangepakte en opgeblazen Marokkaanse kutjochies die teveel plekken in Nederland verzieken. Maar hufters heb je in alle nationaliteiten (het stikt hier in Nederland ook van de blonde etterbakjes met blauwe rooddoorlopen oogjes), en die moet je ook aanpakken. Stevig, wat mij betreft, want teveel ouders hebben dat lef zelf niet. Of pak die ouders zelf aan (via de portemonnee).

Maar ik wil niet in een land wonen, waar angst en vooroordelen regeren. Ik wil niet dat mensen van diverse nationaliteiten over een kam worden geschoren. Uiteindelijk willen de meeste mensen prettig met elkaar samenwonen. Uiteindelijk moeten we op deze aardbol ook prettig met elkaar kunnen samenwonen. Zonder grenzen ook. We hebben nog een lange weg te gaan. Maar Nederland heeft nu de verkeerde, zelfs omgekeerde route gekozen. En daar baal ook ik, een ‘volbloed’ Nederlander die ooit trots was op zijn land, heel stevig van.


ik ben er van overtuigd dat het grootste deel van de autochtone Nederlanders heel trots is op onze multiculturele samenleving


Jose

Op het journaal zag ik dat iemand van jullie redactie aangaf dat al die stemmen op de PVV een gevoel geeft dat jullie niet welkom zijn in Nederland. Zelf heb ik ook op de PVV gestemd. Dat betekent niet dat ik tegen moslims of allochtonen ben. Waar ik tegen ben is het gebrek aan integratie bij grote groepen allochtonen en de mogelijkheid om met groot gemak zonder middelen via onze maatschappij te profiteren van alle volksverzekeringen waar alle ingezetenen van Nederland [dus ook alle allochtonen die hier al langer wonen en op een volledige manier deelnemen aan onze maatschappij] hard voor gewerkt hebben.
 
Verder heeft de PVV nog andere punten in het programma die mij aanspreken. Tegen deelname aan de EU, gefaseerde afbouw van de bio-industrie, forse vermindering van de ontwikkelingshulp, meer blauw op straat.
 
Voor de duidelijkheid; er zijn ook extreme standpunten binnen de PVV die mij totaal niet aanspreken. De zogenaamde ‘kopvoddentax’ vind ik belachelijk. Ik ben er echter vanuit gegaan dat ik stem op de partij die in mijn beleving de meeste standpunten uitdraagt die bij mij passen. Er is geen enkele partij die op alle fronten past bij persoonlijke voorkeuren. Het is een keuze.
 
Het is jammer dat bepaalde standpunten van de PVV zo worden uitvergroot terwijl andere punten niet eens genoemd worden. Helaas doen jullie daar ook aan mee. Mijn e-mail is uitsluitend bedoeld om de andere kant van het verhaal aan te geven en te pleiten voor een meer objectieve kijk op de Nederlandse politiek.

Fleur

Uiteraard is de ontwikkeling van zoveel rechst radicalisme heel zorgwekkend, maar ik ben er van overtuigd dat het grootste deel van de autochtone Nederlanders heel trots is op onze multiculturele samenleving. Ik wel in ieder geval! Succes met het verspreiden van jullie positieve boodschap.
Een hartelijke groet,

Ulrike

Ik wil jullie deze mail schrijven omdat ik vooral nu, na de shockerende winst van Geert Wilders en zijn PVV, meer dan ooit de behoefte heb om mijn moslimse medemensen duidelijk te maken dat niet iedereen zo denkt als Wilders – en dat ik net zo geshockeerd ben als jullie dat 1,5 miljoen mensen voor de PVV hebben gekozen. Ik kan het niet begrijpen dat mensen op zo’n manier denken en als mensen het in mijn bijzijn over "buitenlanders" hebben, dan zeg ik altijd vanuit een gevoel van solidariteit dat ik ook een buitenlander ben – het is altijd grappig om te zien hoe ze dan reageren.