Voorpagina Algemeen

Het is feest bij de Islamitische Universiteit Rotterdam

Onlangs is de Islamitische Universiteit Rotterdam geaccrediteerd door de Nederlandse Vlaamse Accreditatie Organisatie voor haar opleiding Master Islamitische Geestelijke Verzorger. Tijdens de receptie weet Dr Jan Peters met de opmerking ‘honderd jaar geleden was de oprichting van een Katholieke Universiteit in dit land ook groot nieuws’ de erkenning van de islamitische universiteit goed in perspectief te plaatsen. Inderdaad, dit is een grote stap voor de islamitische gemeenschap in de Nederlandse geschiedenis. En daar mogen we best bij stilstaan.

Dezelfde universiteit heeft deze week ook twee interessante boeken gelanceerd.


De Islamitische Universiteit in Rotterdam (bron foto)

  1. Inleiding tot de Hadithwetenschap. De eerste publicatie over Hadithwetenschap in Nederland geschreven door iemand met een Islamitische achtergrond. 
  2. En het tweede boek: Introduction to Islamic Law, wat gaat over de Islamitische wetgeving.

Anders dan men vaak denkt, wordt er hard aan de weg getimmerd om de Islam te integreren in de Nederlandse samenleving. Ook op academisch niveau. 

Hoe het kabinet er straks ook uit ziet, één ding staat vast: Wij moslims hebben een grote slag te slaan binnen de gemeenschap omdat de huidige problemen het beste opgelost kunnen worden door de gemeenschap zelf. Beetje bij beetje komen we er wel, de Islamitisch Universiteit Rotterdam heeft daar nu een grote bijdrage aan geleverd.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal