Voorpagina Algemeen, Opmerkelijk

Politiechef Den Haag: “Marokkanen zijn barbaren en genetisch crimineel”

Wij weten nu eindelijk waarom er voorlopig niet zoveel zal veranderen aan het discriminerende beleid van de politie Den Haag. Maak kennis met Paul van Musscher*, tegenwoordig politiechef van Den Haag. Deze tjappie houdt er nogal een aparte visie op na, als het gaat om zijn visie op crimineel gedrag bij Marokkanen. In een uitzending van ZOZ (2010), die Wijblijvenhier.nl op het spoor kwam, zegt Musscher dat Marokkanen uit Gouda genetisch barbaars zijn. WTF.

Ja echt, hij zegt het gewoon:

Anil: “Hoe komt het dat Marokkaanse jongeren uit Gouda zo betrokken zijn bij criminaliteit? Heeft het te maken met hun cultuur. Heeft het te maken met andere dingen? Wat denkt u?”
Paul van Musscher: “Ik heb het me laats

 

t uit laten leggen door iemand waar wij les van krijgen over multiculturaliteit. Wij nemen dat onderwerp heel serieus. Een Marokkaanse man. En die legde me uit dat de inwoners uit Gouda uit het Rif gebergte komen. Dat zijn Berbers. Berber komt van het woord Barbaar. En dat is inderdaad cultureel ingebakken dat ze wat wilder zijn. Wat makkelijker op straat leven. Wat ruiger. Je zou kunnen zeggen dat het GENETISCH meegekomen is..” Anil: “Genetisch zelfs?” Paul: “Dat is zijn verklaring” Anil: “Wat denkt u zelf?” Paul: “Je ziet natuurlijk dat zij cultureel een andere gewoonte op nahouden dan wij”. Zie volledige uitzending hier (dit fragment vanaf 6:15)

[videojs mp4=”http://www.wijblijvenhier.nl/uploads/politiehaaglanden.mp4″]

Het politiekorps in de Schilderswijk kwam niet zo lang geleden in het nieuws omdat er nogal veel agenten rondlopen, die er sport van gemaakt hebben om specifiek Nederlands-Marokkaanse jongeren lastig te vallen of af te ranselen. Dat zijn niet onze woorden, maar die van oud-agenten. En wanneer dergelijk nieuws naar buiten komt, dan worden er uiteraard allerlei maatregelen genomen – interne onderzoeken bijvoorbeeld – om zoveel mogelijk schade te beperken.

Kijk, enkele jaren geleden kon je er gewoon mee wegkomen. Roepen dat er sprake is van Marokkaans ‘straattereur’, terwijl dat later journalistiek gedebunkt is. Roepen dat Marokkanen crimineler zijn omdat ze uit het Rif Gebergte komen. Roepen dat crimineel gedrag genetisch bepaald is. Roepen dat Berbers per definitie ook barbaren zijn (weet hij dan niet dat de Grieken iedereen buiten Griekenland barbaros noemde, vooral hen die vreemd overkwamen omdat ze niet-verstaanbaar waren). Cesare Lombroso – grondlegger van de criminologie – beweerde ook zoiets, maar dat was uuuuuuuuh…. in 1889.

Maar goed. We weten nu dus waarom Haagse agenten anno 2014 graag Marokkaanse jongeren hardhandig arresteren en het ziekenhuis in meppen. En dat zal onder leiding van Musscher – die zélfs portefeuillehouder Discriminatie Landelijk is – voorlopig ook zo blijven.

En bij de derde generatie, vierde, vijfde generatie Marokkanen ook. Want tsjah, de genen hé.

Hier een link naar zijn Twitter account, vraag hem ook of hij nog nog steeds achter zijn woorden staat. Benieuwd of hij een Guido van Woerkommetje doet (lees: excuses aanbieden). En hier een link naar de hele uitzending

Wijblijvenhier.nl heeft contact opgenomen met Politie Haaglanden over deze kwestie. Zij wil ons alleen schriftelijk te woord staan.

Reacties:

https://twitter.com/FouadSidali/status/486154373039673344

*Eerder maakten we een sarcastische verwijzing naar Mussert. Achteraf gezien niet zo’n handige vergelijking, en bovendien leidde het alleen maar af van Van Musschers heftige uitspraken.

 

Update juli 2015: Onlangs hebben wij een goed gesprek gehad met Mussert waarin duidelijk is geworden dat hij volledig afstand neemt van zijn uitspraken en de gedachte van de trainer niet deelt. Hier nemen wij genoegen mee en voor ons is deze zaak dan ook gesloten.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie