Voorpagina Sport

Oranje: Same old, same old…

Wederom met niet al te best voetbal door naar de volgende ronde. Bij de beste acht van de wereld met matig voetbal. Niet des Hollands. "Ja, maar we controleerden de wedstrijd". Wat?? Oranje hoort niet te controleren, Oranje hoort te domineren. Waar zijn de frank en vrij spelende vleugels, de flitsende aanvallen, het combinatievoetbal waar we vroeger de tegenstanders mee zoek speelden? Waar is die Nederlandse traditie gebleven? Tuurlijk, we hebben alles gewonnen, zitten gewoon in de kwartfinale, dus we mogen niet klagen, Alhamdulillah. Maar nu willen we samba voetbal zien! Van de Brazilianen hoeven we dat niet verwachten, die spelen helemáál tegen hun natuur in. Twee verdedigende middenvelders in een Braziliaans elftal? Dat kan toch niet. Doe ze een blauw shirtje aan en ze zouden zo als counterende Italianen door het leven kunnen gaan. Nee, van hen hoeven we geen samba te verwachten. Oranje moet het nu doen.

Gasten, tik die Brazilianen helemaal weg! Laat de wereld zien dat jullie het voetbal van een echte wereldkampioen kunnen spelen. Oranje moet nu echt gaan swingen. (Maar mochten ze per ongeluk met saai voetbal winnen, denk ik dat ik het achteraf ook niet heel erg zal vinden.)

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van