Voorpagina Ingezonden

Raad van Kerken wenst gezegende Ramadan

Net als in 2007, 2008 en 2009 komt Raad van Kerken in Nederland nu ook met de Ramadangroet 2010.

Geachte moslimvrienden,

Wij zenden u graag een oprechte groet in verband met Ramadan.
Het afgelopen jaar hebben veel mensen in economisch opzicht een moeilijke en onzekere periode doorgemaakt. Sommigen hebben hun baan verloren, anderen moesten leven met de angst hun baan te verliezen. De economische crisis had wereldwijde gevolgen die op individueel niveau voelbaar waren.

De islam spoort mensen aan de minderbedeelden te helpen. De maand Ramadan is ook in dat opzicht een belangrijk moment. Behalve een periode van spirituele ontplooiing is Ramadan ook de maand waarin moslims hun zakaat afdragen en de fitr schenken. Deze bijdragen van de draagkrachtigen aan de minderbedeelden zijn bedoeld om ook in materiele zin de saamhorigheid in de samenleving te bevorderen.

We herkennen daarin een gedeelde overtuiging dat God dienen de dienst aan de naaste omvat, in het bijzonder de minderbedeelden om ons heen. Bij alle onmiskenbare verschillen tussen onze godsdiensten liggen daarin ook grote mogelijkheden voor samenwerking om gerechtigheid te bevorderen en armoede te bestrijden.

We hopen dat ook dit jaar uw gaven het leed van velen zullen verzachten en mogen bijdragen aan het ideaal van armoedebestrijding in de wereld.

Wij wensen u een gezegende Ramadan en een gelukkig Ied ul-fitr toe.

Met hartelijke groeten,

Raad van Kerken in Nederland
Drs. H.J. van Hout, voorzitter

Contactgroep Islam
Drs. H. Mintjes, voorzitter.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!