Voorpagina Kenia

Karibu!

Meryem Touzani en Zahida Hasan nemen jullie mee op hun avontuur naar Kenia. Deze keer over het weeshuis ABC babyhome en computers repareren op een middelbare school voor meisjes. Lees de hele reeks.

Hier weer even een update uit het o zo mooie Kenia. Na onze alles behalve punctuele vlucht met Turkish airlines zijn wij ruim 4 uur te laat op Nairobi Kenyatta Airport geland. Onze lift had het na 4 uur nog niet opgegeven en stond half slapend om 04.00 met zn bordje en eeuwige glimlach op ons te wachten. Na snel de koffers in de matatu (Dolmus, MiniVan, of gewoon busje) te hebben gedropt, zijn wij naar onze slaapplaats in Nairobi gebracht. Daar aangekomen was het eerste wat we hoorden (naast de krekels, kakkerlakken en andere jakkes dingen) de Adhaan (oproep tot het gebed), subhanallah! Wat was dat een goed gevoel! Zahida had meteen een thuisgevoel omdat het haar zo aan Pakistan deed denken.

Wij zijn hier nu al een week in Kitui, time flies when your having fun!! In de 6 jaar dat ik (Meryem) hier niet geweest ben, is er zo ontzettend veel gebeurd! Wat een geweldige vooruitgang, daar waar ik eerst drie en een half uur moest reizen naar een pin automaat zijn er nu 5 hier in Kitui Town! Voor Zahida is alles nog "ooh aah wauw yeah"… dit is haar eerste keer hier in Kenia and she is impressed.

Op zondag zijn wij langs het ABC babyhome gegaan. Dit is een weeshuis hier in town, waar maar liefst 43 kinderen onder voor ons niet te behappen omstandigheden leven. Het zijn kindertjes met de leeftijd van nul tot ongeveer zes. Hier zijn we gaan zitten met Jedida, die al 21 jaar bij het weeshuis werkt. Het weeshuis is rond die tijd ook opgestart door een Nederlandse dame. Uit de vraag wat Jedida voor het weeshuis nodig had, kwamen in onze ogen zulke simpele dingen naar voren, zoals voedsel, pampers, wasmiddel, babywalkers en nog wat andere spulletjes. Op maandag hebben wij Jedida opgehaald en inkopen gedaan. Mission one accomplished! We gaan nog wel een aantal keertjes terug om de kindertjes een goede wasbeurt te geven en te kijken of er nog iets nodig is! Jedida is op de hoogte dat de donaties van donateurs in Nederland komen en is jullie onwijs dankbaar!! Of op zn Keniaans: Asante Sana!!!

Op dinsdag zijn wij naar een afgelegen dorpje ‘Sombe’ vertrokken om daar op een middelbare school voor meises – Sombe Seconary girls school, motto: Discipline Begets Succes – mee te lopen in de ICT lessen en wat kapotte pc’s te reparen. Het was prachtig te zien dat deze school al ongelooflijk ver in ICT is. Het lesmateriaal en de examens zijn van superhoog niveau! Daar kan Nederland wat van leren! We moeten toegeven dat het examen van form 4 (eindexamen klas) ons als doorgewinterde ICT’ers (ugh ugh) echt wel even deed slikken… Eindresultaat: 2 van de 3 pc’s doen het weer, advies over onderhoud van de hardware gegeven aan een dankbare principal, en met een super goed gevoel over het niveau van ICT vertrokken!


Daar ligt Kenia

Vandaag gaan wij insha’Allah met een oude vriend (Sheikh Bajaber) cement aanschaffen voor een nieuw te bouwen moskee. Hierover meer in ons volgende verslagje, blijf ons volgen!!!

Kwaheri!

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!