Voorpagina Algemeen

ISNA 2010 online

In de Verenigde Staten vindt sinds 1989 het jaarlijkse ISNA convention plaatst. Maar lieft 50.000 Amerikaanse moslims komen een weekend lang bijeen. Ik was twee jaar geleden aanwezig, en de ervaring is mij altijd bij gebleven. Wat ik mooi vind aan de bijeenkomst is de brede scala aan sprekers van verschillende religies en islamitische stromingen. Ook de goede mix tussen jong en oud, vrouw en man (ook op het podium) is inspirerend. De informatie die tijdens deze dagen wordt gedeeld, is gelukkig niet alleen relevant voor de Amerikanen.

Sinds de conferentie van vorig jaar zijn de belangrijkste sessies online terug te zien. Dit geeft een mooie kans om de waardevolle informatie mee te krijgen en ook hier toe te passen. Het thema van dit jaar luidt ‘Nurturing Compassionate Communities’ en kent veel gastsprekers. Naast de traditionele ISNA topsprekers als Hamza Yusuf and Suhaib Webb, waren Tariq Ramadan en Mufti Ali Gumaa dit jaar de grote sterren. Alle videoopnames van ISNA zijn hier te vinden. Dit was Faisal met de nieuwste kijktips voor dit weekend. 

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal