Voorpagina Algemeen

Tien mensen vanuit Gaza die je absoluut moet volgen, nu het nog kan

Terwijl veel journalisten Gaza niet in mogen (of niet in durven) of op snoepreisjes meegaan van CIDI, doen Palestijnen op de grond live verslag van de gebeurtenissen. Bewapend met hun smartphone vechten ze terug tegen de ‘smartbombs’ die elke nacht weer uit de hemel vallen.  

Volg de volgende Gazanen (en import) die – de één op een surrealistische wijze, de ander op een humoristische manier – de laatste ontwikkelingen in Gaza duiden.

Mohammed Suliman twittert surrealistisch. Verzamel zijn tweets en je hebt een bestseller:

Omar Ghraieb heeft weliswaar bijna het gehoor, maar niet zijn gevoel voor humor verloren:

Mohammed Omer, een journalist die prijzen won – op de voet gevolgd wordt door Noam Chomsky – doet nu onder andere voor Al Jazeera verslag:

Nalan Al Sarraj ontsnapte afgelopen nacht ternauwernood aan de dood. Haar buren werden bestookt met bommen. Stel je dan ook nog eens voor dat je ergens de energie vandaan moet halen om daar over te tweeten:

Rania Zabaneh, producer in de Westbank voor Al Jazeera, geboren in bezet gebied, leeft in een Apartheidstaat en droomt van een beter leven voor haar zoon. Zo omschrijft ze zichzelf op Twitter:

Jena Nabut (journaliste en fan van FC Barcelona) retweet vooral heel veel, maar is zeker de moeite waard om te volgen:

Sophia Jones, correspondent voor Huffington Post (journalistieke hoop in bange tijden) in het Midden-Oosten doet verslag:

Andere journalisten die het volgen waard zijn:

Ayman Mohyeldin – Facebook
Hani Siliman Salamah – Facebook
Belal Gaza – Twitter (voornamelijk in het Arabisch)

 

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie