Voorpagina Algemeen, Maatschappelijk

Ayaan Hirsi Ali: Europeaan van het Jaar

Ze heeft al vele onderscheidingen op haar naam staan, maar voor zo?n fantastische vrouw kunnen het er niet genoeg zijn. Dat ze dan door Readers Digest wordt uitgekozen tot ‘Europeaan van het Jaar‘ komt haar dan natuurlijk ook van harte toe. Europa mag trots zijn met zo?n vrouw in haar gelederen! Ik sluit me dan ook aan bij de woorden van de wijze eindredacteur van Readers Digest: ?Er was een jonge vrouw, geboren buiten Europa, voor nodig om Europeanen te laten zien wat voor moed en vastberadenheid nodig is om extremisme aan de kaak te stellen en de waarden van tolerantie en rechtvaardigheid te waarborgen?.

Het is inderdaad dankzij haar moed en vastberadenheid dat er heden ten dage zo?n prachtige tolerante sfeer heerst in Europa (met Nederland als uitblinkend voorbeeld). Deze sfeer is dan ook voornamelijk te danken aan haar respect en verdraagzaamheid richting andersdenkenden. We kunnen haar met recht een voorbeeld noemen van tolerantie, die hoog in ons Europese vaandel staat.

En wie zou zich anders bekommeren om die arme onderdrukte Islamitische vrouwen, als Ayaan er niet was? Zij lééft voor die vrouwen, zij vecht voor die vrouwen, het is haar levensdoel, het is haar missie. Alleen jammer dat het nou net Islamitische vrouwen zijn, die haar nooit zo een prijs geven. Ok, ze beledigt zo af en toe hun geloof, maar dat hoort bij haar plan van aanpak, het is voor hun eigen bestwil. Maar waarom kunnen juist weer die allochtonen haar inzet niet waarderen?

Ze is een top-attractie in de media, beeldend kunstenares van de 21ste eeuw, de rechterflank van Nederland heeft haar tot hun koningin verheven en ze is het toppunt van moderne vrouwelijkheid (behalve dan anatomisch gezien) onder feministen.

Foget abou it!

Misschien kan ze beter even achterom kijken en tellen hoeveel moslimvrouwen (voor wie ze zich zo inzet) er nou juichend achter haar aanlopen. Volgens mij zijn die op één hand van een leprapatiënt te tellen. En op de ander hand kun je dan proberen haar positieve invloeden op de samenleving te tellen.

Voor mij is ze één van de hoofdschuldigen van de groter geworden kloof tussen de verschillende bevolkingsgroepen en een toonbeeld van respectloosheid. Ik denk dan ook dat moslims en moslima?s zich eerder zullen scharen achter personen als Nebahet Albayrak en Ahmed Aboutaleb. Mensen die ook de problemen in die groepen zien, maar die dat op een constructieve manier aanpakken, zonder groepen in de samenleving tegen elkaar uit te zetten.

Maar wat maakt dat nou weer allemaal uit, als je de ene onderscheiding na de andere krijgt. In ieder geval: Gefeliciteerd, Ayaan! Binnenkort zijn er weer mogelijkheden om wat filmprijzen in de wacht te slepen. Veel succes dus en pas goed op jezelf, want de extremistische moslims zijn helaas de enige moslims die achter je staan.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van