Voorpagina Politiek

Perfecte Combinatie

Je wordt jarenlang binnen en buiten de kamer uitgescholden, geschoffeerd en je premier wordt voor van alles en nog wat uitgemaakt door een losgeslagen Wilders. Wat doe je dan dus als CDA, als partij van de fatsoen? Je gaat kijken of het mogelijk is om met de meest onfatsoenlijke man (en dat is nog een understatement) in de politiek een coalitie te vormen. Hoe geloofwaardig ben je dan nog als partij die respectvolle normen en waarden hoog in het vaandel heeft staan?


De huidige formateur Lubbers heeft ’t niet gemakkelijk…

De VVD is op het gebied van integratie seggregatie niet meer dan een light-versie van de PVV, maar op sociaal vlak nog veel desastreuser dan Wilders en co. Zet daar de PVV bij en je hebt een combinatie die niet alleen de kloof tussen allochtonen en autochtonen vergroot, maar ook die tussen rijk en arm. Doe daar de CDA bij en je hebt een zelfvernietigend mengsel van politieke bagger. Het probleem is alleen dat het land al die tijd stil staat, zo niet achteruit gaat.

Dat wordt dus weer een leuk weekje formeren. Maar ik zou zeggen, probeer ’t gewoon! Het is volgens velen de ideale combinatie. Sommige mensen moeten het nou eenmaal eerst zien voor ze het geloven.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van