Voorpagina Algemeen, Lifestyle

MOOZ-lum: The Movie

In de film MOOZ-lum gaat Afro-Amerikaanse scholier Tariq op zoek naar zijn identiteit als moslim en Amerikaan. Dit gaat niet zonder slag of stoot. Uit vrees voor de reacties van de klasgenoten, kort hij zijn arabische naam af tot "T". Tariq’s queeste is herkenbaar voor vele moslims in het Westen. Met name na 9/11. Regisseur Qasim "Q" Basir wil met zijn film ‘een andere moslim laten zien en het geloof humaniseren dat in de afgelopen jaren is gedemoniseerd’. Een mooi streven toch?

De film met o.a. de Allah Made Me Funny-comedian Azhar Usman is straks in de bioscoop te zien. Alleen niet in alle bioscopen. De Amerikaanse bioscopen zien er niet veel heil in, laat staan de Europese. Daarom is er een actie opgezet om de animo te peilen. De productiemaatschappij zorgt ervoor dat MOOZ-lum naar jouw stad komt bij voldoende reacties op hun Eventful pagina.

Met bekende Hollywood-acteurs en goede filmwerk is dit alles behalve een prutsfilm. De film, uitsluitend gepromoot via social media, heeft inmiddels meer dan 50.000 likes op haar facebook pagina. Vind jij ook dat MOOZ-lim naar Nederland moet komen, breng dan hier jouw stem uit. Het kost geen minuut.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal