Voorpagina Algemeen, Media, Palestina, Politiek

Nederlandse kinderen protesteren tegen doden Palestijnse leeftijdsgenoten

Nederlandse kinderen hebben deelgenomen aan een protestfilm tegen de voortgaande Israëlische praktijken van het bombarderen van Palestijnse burgers; kinderen in het bijzonder. In een korte video van o.a. filmmaker Abdelkarim El-Fassi vertellen acht Nederlandse kinderen het verhaal van acht – door Israël gedode – Palestijnse kinderen.

Oorlog, bommen, terreur. De video vertelt exact waar de kinderen op dat moment waren. Sommigen zaten achter Facebook, terwijl anderen in hun slaap of tijdens het kijken van een WK-wedstrijd werden overvallen door geweld waar geen enkel onschuldig persoon aan mag worden blootgesteld.

Vanaf het jaar 2000 wordt om de drie dagen een Palestijns kind vermoord door toedoen van Israëlisch geweld. Een verschrikkelijk en confronterend cijfer. De laatste dagen, tijdens het grondoffensief in ‘openluchtgevangenis’ Gaza, is dit gemiddelde alleen nog maar gestegen.

Crew: Rabia Amezian, Asma El-Fassi, Smahane Arghidi, Stryder, Hanine Hassan, Sjoerd Schipper, Wouter Boes en Abdelkarim El-Fassi

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie