Voorpagina Algemeen, Palestina, Politiek

De verschrikkelijke getuigenis van Mahmoud Ismail op Twitter

Mahmoud Ismail woont in Khazaa, in het oosten van Gaza. Hij heeft zojuist het verschrikkelijkste moment van zijn leven meegemaakt. Hij zag zojuist dat een gedeelte van zijn familie vermoord is door Israëlische militairen. Waar hij de kracht vandaan haalt om dat met de wereld op Twitter te delen is een raadsel. Noem het wilskracht. Noem het machteloosheid. Noem het een wanhopige schreeuw in de woestijn.

Mahmoud Ismail Twittert zelf in het Arabisch, maar gelukkig kon Mohammad Alsaafin, journalist bij Al Jazeera, de verschrikkelijke getuigenissen naar het Engels vertalen.

Oh wereld, hoe lang staan we dit nog toe?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie