Voorpagina Algemeen

De vragen die niet gesteld werden aan Israëlische jihadi’s bij KvdB

Het is natuurlijk niet verrassend dat de twee Israëlische jihadi’s Cathy Waiswaser en Chamoetal Zeidler – die afgelopen dinsdag bij Knevel en Van den Brink aan tafel zaten – zonder blikken of blozen mochten vertellen over hun liefde voor het Israëlische leger dat – as we speak – er een sport van heeft gemaakt om kinderen te vermoorden.

Knevel en Van Den Brink zijn uitgesproken pro-Israël en maken daar geen geheim van. Maar dit zijn wat onze redactie betreft de vragen die gesteld hadden moeten worden. We weten het, mosterd na de maaltijd. Maar toch. Wie weet leest een Kamerlid dit, dan kunnen ze alsnog in de Tweede Kamer gesteld worden:

– Is er wel sprake van verdediging door Israël terwijl al bewezen is dat Hamas niets met de ontvoering van de drie Israeliërs te maken had, en bovendien de eerste raket afvuurde op Gaza?
– Zijn jullie in staat om net als jullie collega’s scholen, ziekenhuizen en hele woonwijken te bombarderen terwijl je weet dat er zich burgers in bevinden?
– Zijn jullie loyaler aan Israël dan aan Nederland?
– Zijn jullie je ervan bewust dat Gaza afgesloten is van de buitenwereld en het verzet – bijvoorbeeld Hamas dat pas in de jaren ’80 is opgericht – daar een logisch gevolg van is?
– Zijn jullie je ervan bewust dat er nu tienduizenden familieleden in Gaza wonen die familieleden hebben verloren en Israël nog meer verafschuwen dan voorheen?
– Ben je ervan bewust dat Israël al tientallen VN resoluties heeft geschonden, en dat jullie je daar willen en wetens niets van aantrekken. Ergo: respecteren jullie het recht?

Welke vragen hadden jullie willen stellen aan deze Israëlische jihadisten? 

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie