Voorpagina Algemeen, Ingezonden, Politiek

Nieuwe Fatwa: Hypotheek Eindelijk Halal?

Ingezonden door Rafih Berkane

Alle moslims opgelet! Heb je ook genoeg gehad van alle discussies over hypotheekrente? Daar komt nu abrupt een einde aan. Sociale woningbouwverenigingen mogen in verband met een nieuwe Europese wet vanaf 1 januari 2011 geen huurwoningen onder de €650 meer verhuren aan huurders met een verzamelinkomen van meer dan € 33.000 per jaar.

Maar liefst 90% van alle huurders van een woningbouwvereniging mogen niet meer verdienen dan €33.000 op jaarbasis. Voor 10% wordt dus nog wel een uitzondering gemaakt, maar zie daar maar eens tussen te geraken. Er moet dus in veel gevallen geweken worden naar particuliere initiatieven, waarbij de huur tot honderden euro’s duurder uitvalt dan de huur van een sociale huurwoning.

Voor moslims die uit religieuze overwegingen geen hypotheek willen nemen en uitwijken naar een particulier initiatief worden opgescheept met een torenhoge huur. Met alle gevolgen van dien. Het nemen van een hypotheek is vaak goedkoper, maar is voor de modaal moslims onacceptabel.

Waar blijven de hoge heren met een uitspraak uit de hoge hoed? Wij wachten met smart op antwoord.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!