Voorpagina Cultuur, Ingezonden

Kuiven en Kraplappen: Gewoon Leuk

Beste mensen,

Ik volg jullie zo af en toe en ben het – kan het anders? – soms eens en soms niet eens met jullie artikelen. Vandaag was ik in onze heerlijke bibliotheek van Amsterdam, waar altijd een prettige sfeer hangt van hardwerkende jongeren aan scripties, presentaties etc. Nu ook een fototentoonstelling, die bij mij veel jeugdherinneringen opriep. In die tijd, zo’n zestig jaar geleden, had je nog veel klederdrachten in Nederland. Zeeland volop, maar ook Scheveningen en Spakenburg. Ik dacht dat die nu zo wel verdwenen waren, maar in Spakenburg wordt de dracht nog volop gedragen.

Natuurlijk zag ik nieuwe traditionele drachten verschijnen en ik vond dat altijd erg leuk. Maar onderstaande foto, die ik van de foto in de bibliotheek gemaakt heb, maakte mij helemaal vrolijk op deze sneeuwdag. Ik vond, dat ik hem jullie moest sturen.

Groeten, Henk

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!