Voorpagina Algemeen

Sprekende beelden

De kracht van beelden heeft mij altijd verbluft. Vooral als ik het vergelijk met de kracht van het geschreven woord: Eén foto zegt meer dan duizend woorden. En of je het wilt of niet, wanneer je iets hebt gezien, doet het iets met je. Met dagelijks meer dan 4000 (niet altijd even goed bedoelde) visuele boodschappen die we verwerken, rijst de vraag: Waarom stellen wij onszelf niet meer bloot aan inspiratievolle beelden? Je voelt het al, ik heb iets voor je. 

Mustafa Davis, één van mijn favoriete artiesten begon een foto competitie. De opzet is simpel: Iedereen stuurt zijn of haar beste foto op, de jury selecteert de beste en plaatst ze op Facebook waar iedereen 24 uur lang kan stemmen op zijn favoriet. De winnende foto heeft uiteindelijk de meeste ‘ik vind dit leuk’ reacties. Het thema is iets in de geest van, hoe paradoxaal genoeg: boeken. Stemmen is niet verplicht natuurlijk, maar in het kader van ‘laat je inspireren’ zou ik zeggen, doe je hersenen en ziel een plezier: Bekijk de foto’s op deze pagina van Mustafa Davis te bekijken. At your service!


Sahar Dandan: "Earth’s Future"

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal