Voorpagina Politiek

Fatwa: Egypte has changed…?

Mubarak heeft zojuist in zijn toespraak op tv aangegeven dat dit soort demonstraties mogelijk is in Egypte, dankzij de vrijheid tot demonstreren – wie houdt het aantal leugens eigenlijk bij in zijn speech? – en dat er morgen een nieuwe regering aan zal treden. Zijn communicatieadviseurs maken overuren, Clinton spoorde hem al aan hervormingen door te voeren, Nederlandse politici steunen het Egyptische volk en vragen zich af waarom de Nederlandse media (wederom?) zo afwezig is. Opeens weten alle politici dat Mubarak fout zat en zelfs Mubarak zelf is bereid iets te veranderen aan alles en iedereen behalve zichzelf.

Is Egypte veranderd? Of veranderen alleen de poppetjes morgen? Is stabiliteit de grote uitdaging, of juist hervorming? En… welk land is next? Have your say…

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!