Voorpagina De achtergrond, Maatschappelijk

Rayaan Ramadan, wereldverbeteraar in opleiding

Hij is slechts negen jaar en heeft zowel een Palestijnse als Marokkaanse achtergrond. Hij was een van de drijvende krachten achter de Palestina loom bandjes, die hij in zijn opgeofferde schoolvakantie maakte voor de slachtoffers in GAZA. We hebben het over de Haagse Rayaan Ramadan die onder aanvoering van zijn maatschappelijk betrokken moeder – Rashida Ben Moussa – de wereld een stukje mooier maakt.

Foto: Abdelkarim El-Fassi – Achter elk gelukkig kind, staat een gelukkige moeder.

Ook nu zet Rayaan zich in voor het goede doel “elk kind een schooltas”. Een actie waarbij minderbedeelde kinderen uit Marokko van donateurs uit Nederland een rugzak met inhoud krijgen. Rayaan en zijn moeder hebben het doel om namens Den Haag minstens 200 gevulde rugtassen in te zamelen.

Foto: Abdelkarim El-Fassi – De gedoneerde tassen kunnen bij Rashida en Rayaan worden afgegeven in Den Haag

Dat Rayaan zich bewust is van de ongelijkheid in de wereld – en filantropie met de paplepel ingegoten krijgt – bewijst hij met een prachtige brief, die door zijn moeder vertaald zal worden naar het Arabisch, om uiteindelijk in een van de tassen gestopt te worden:

“Lieve jij,

Mijn naam is Rayaan. Ik had jou kunnen zijn. Als mijn opa niet besloot om jaren geleden naar Europa te komen. Ik weet hoe belangrijk het is om naar school te kunnen gaan. Ik heb het geluk dat ik de kans heb gekregen om naar school te gaan. Daarom vind ik het belangrijk dat andere kinderen in de wereld ook dezelfde kans krijgen. Met deze goed gevulde rugzak hoop ik voor jou een verschil te maken..”

Meer van dit soort wereldverbeteraars in opleiding aub.

Foto: Abdelkarim El-Fassi – Rayaan werkte in zijn zuur verdiende schoolvakantie aan honderden loom armbandjes die hij verkocht voor slachtoffers in Gaza

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie