Voorpagina Algemeen

Wat Israël achterlaat: kinderen in Gaza voor het leven getekend

De oorlog lijkt voorbij. Op nieuwszenders is er weinig tot geen aandacht meer voor. En ook bij het grote publiek lijkt Gaza plaats te maken voor andere onderwerpen. Volgens tellingen zijn er ongeveer 2000 Palestijnen omgekomen bij de laatste bombardementen door Israël. Maar waar weinig mensen het over hebben: zijn de littekens die aangebracht zijn. Emotionele littekens, maar zeker ook fysieke littekens.

In onderstaande fotoserie zijn kinderen uit Gaza te zien, onderweg zijn naar Duitsland en Oostenrijk voor medische hulp. Ooit onschuldig. Nu voor het leven getekend.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie