Voorpagina Maatschappelijk, Palestina

Van een paar t-shirts naar €50.000 voor Palestina

Om ook een steentje aan de hulp in Gaza bij te kunnen dragen, is een maand geleden een t-shirt campagne gestart, genaamd ‘Stand up for Palestine’. Een burgerinitiatief van vrijwilligers, als protest tegen de aanhoudende gruwelijke en tegelijkertijd laffe moorden op de vele onschuldige slachtoffers in Palestina. Het doel was om alle verdriet, onbegrip en woede die was ontstaan de afgelopen weken, om te zetten in een maatschappelijke bewustwordingscampagne, die staat voor humaniteit en rechtvaardigheid. Een oproep die tot ver buiten de landsgrenzen gehoor kreeg.

Na weken lang zwoegen, stressen, meer dan 3.000 pakketjes bezorgen, half Nederland doorkruisen, in de stromende regen staan om t-shirts te verkopen, ene keer maar drie t-shirts verkopen en een andere keer binnen drie uurtjes uitverkocht zijn, was het gisteren tijd om het zo mooie als opzienbarende ‘Stand up for Palestine’ t-shirt project op een gepaste wijze, middels een benefiet programma af te sluiten.

Zo’n vierhonderd mensen kwamen af op de benefiet dat werd georganiseerd in het SkyPalace te Amsterdam. Onder de aanwezigen waren o.a. Nourdin El Ouali (NIDA), Umar Mirza (Wijblijvenhier.nl), actrice Nilgun Yerli, Malika Chtatou (FunX) , journalist Sakir Khader en stand-up comedian Ramzi Zerqane. De maaltijd van de avond werd gesponsord door restaurant Meram en de zaal werd geheel kosteloos beschikbaar gesteld door SkyPalace. Ook waren er tevens diverse stands, zoals Alsultan Sweets, Louiza creations, Aarab games en ILLM die hun opbrengsten van de avond ook doneerden voor het goede doel. Daarnaast werden er diverse tekeningen en schilderijen geveild die afkomstig waren van kinderen uit Gaza.

Al met al een zeer geslaagde avond! De 50.000 euro die ‘Stand up for Palestine’ de afgelopen tijd heeft opgehaald, zal in zijn geheel gebruikt voor de wederopbouw van een school in Gaza.

Wij van ‘Stand up for Palestine’ voelen ons gezegend en zijn enorm dankbaar dat we samen met /-en dankzij jullie, jullie die ons van meet af aan hebben gesteund, een kleine bijdrage hebben kunnen leveren aan hen die dat het meest nodig hebben . Kinderen zijn tenslotte de toekomst en wij hopen van harte dat de kinderen van Palestina ook het recht en kans op die toekomst blijven behouden.

Duizendmaal dank voor jullie steun en een vredige groet,

Namens ‘Stand up for Palestine’ ,

Ahmet Erdogan

Ahmet Erdogan, 29 lentes jong, geboren en getogen 'Rotterdammert' (in hart en nieren.) Hij wordt dagelijks geconfronteerd met de vraag; 'Ben jij een Turk?'. Zijn lievelingseten is friet speciaal, politiek erg betrokken, en hij werkt voor diverse internationale projecten.

Lees andere stukken van