Voorpagina Politiek

CDA ten aanval tegen haatzaaiers

Ook het CDA denkt met stoere praatjes en harde taal kiezers naar zich toe te lokken nu de verkiezingen langzaam beginnen aan te komen. Mijn eerste gedachtes bij het lezen van het nieuwsbericht:

De CDA-fractie in de Tweede Kamer wil individuen, politieke partijen en organisaties die oproepen tot haat en terreur harder gaan aanpakken. Dat schrijft de fractie in een rapport over grondrechten, dat vandaag is gepresenteerd. Zo zo, het CDA laat even z?n spierballen zien. Het is inderdaad wel goed om haat en terreur hard aan te pakken; Het creëert alleen maar intolerantie en tweedeling in de samenleving. Maar is het nu niet hard genoeg? En hoeveel harder wilt men dan gaan?

Volgens het CDA gaan de huidige plannen om terrorisme aan te pakken niet ver genoeg. De partij wil daarom nog meer maatregelen.

Nou, er zit nu toch een hele kliek verdachte terroristen voor de rechtbank. Sommigen zijn daar al eerder op visite geweest, helaas werden ze toen vrij gesproken. Maar ze móesten schuldig bevonden worden, dus zijn de wetten verscherpt. Hopelijk kunnen ze nu wel opgesloten blijven.

Zo moeten imams en anderen die haat zaaien, volgens de partij direct uit hun functie worden gezet.

Oooow, ik dacht even dat ze álle haatzaaiers zouden aanpakken, maar het gaat voornamelijk om imams dus. Goed dat ze dat er nog expliciet bij zetten. Dan kunnen bijvoorbeeld Geert Wilders, Marco Pastors en de rest van ?Rechts Nederland? opgelucht adem halen. Ik denk dat zij wel gewoon door mogen gaan met hun ?haatpreken?.

Ook moeten ze hun paspoort en rijbewijs inleveren.

Ey, die hoor ik laatste tijd wel vaker, maar velen hebben toch alleen maar een Nederlands paspoort? Waar moeten ze dan naar toe zonder een paspoort? En er is toch een identificatieplicht tegenwoordig in Nederland? Als ze een puntenrijbewijs hebben, krijgen ze dan verschillend aantal punten bij verschillende uitspraken?

Veroordeelden van een terroristisch misdrijf moeten als het aan het CDA ligt bovendien hun actief en passief stemrecht kwijtraken.

Tegenwoordig kan je al vóórdat je een misdrijf hebt gepleegd, veroordeeld worden voor het nadenken erover. Met zulke scherpe wetgeving zal het hier dus hopelijk nooit tot een echt terroristisch misdrijf komen. En daarnaast denk ik niet dat terroristen slapeloze nachten zullen hebben als ze hun stemrecht kwijtraken.

Nee, het klinkt allemaal wel leuk zo theoretisch, maar ik vrees dat dit plan niet zal leiden tot minder haatdragende uitspraken van zowel imams als politici. En ook terroristen zullen niet massaal dit land ontvluchten na het horen van deze maatregelen. Wel goed geprobeerd van het CDA. Maar probeer volgende keer iets praktischer te zijn.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van