Voorpagina Gastarbeiders

Een dikke felicitatie voor alle gastarbeiders!

Vandaag willen wij even stilstaan bij een bijzondere generatie: de zogenaamde gastarbeiders, oftewel zij die door heel West-Europa trokken voor een beetje meer toekomstperspectief voor nakomende generaties.


Een generatie waarvan het leven in teken staat van ongekende offers; een generatie die een stap durfde te zetten in de onbekende wereld; een vastberaden generatie die grotendeels moest slapen in vochtige kelders en woonruimtes waar je je huisdier nog geen plek gunt; een dankbare generatie die ondanks de belemmeringen toch heeft weten door te zetten; een generatie die verliefd is geworden, zich heeft weten te binden aan een liefhebbende vrouw; een generatie die haar kinderen in de polder heeft zien opgroeien; een generatie die nu ziet hoe de kleinkinderen aan het opgroeien zijn.

Een aanzienlijk deel van de eerste generatie ‘gastarbeiders’ weet niet wanneer zij geboren is. ‘1 januari’ komt regelmatig voor als geboortedatum in paspoorten.

Vandaar dat wij hen een mooie verjaardag willen wensen op deze mooie eerste dag van het nieuwe jaar.

Namens de eindredactie van WijBlijvenHier: van harte gefeliciteerd!

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie