Voorpagina Maatschappelijk, Politiek

Verdonk op stap

De verkiezingen komen eraan dus is het tijd voor de politici om een stap buiten de Tweede Kamer te zetten. Meneer Balkenende was vorige week nog in Rotterdam. Onlangs is ook minister Verdonk gesignaleerd in de stad. Ze was daar bezig met het integreren. En waarom nou Rotterdam, omdat Rotterdam een ‘veel hardere’ aanpak heeft dan de stad van burgervader Cohen.

,,Rotterdam geeft heel duidelijke signalen aan mensen die niet willen meedoen. Daar gaat mijn voorkeur naar uit.”

Niet zo lang geleden sprak ik met een vriend van (toevallig) Marokkaanse afkomst. Hij vertelde dat hij zich niet geaccepteerd voelt door de maatschappij. Een reden die hij kon verzinnen is ‘omdat Marokkanen een slecht imago hebben’. Dit zorgt bij hem voor frustraties. Verdonk zegt dat Nederlanders ook mee moeten helpen met de integratie door bij de ‘niet-Nederlanders’ op bezoek te gaan. Dit zorgt voor meer waardering voor een ander. Een goede uitspraak, maar moet het wel gebeuren.

Kortom, het was een goed dagje uit.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal