Voorpagina Charlie Hebdo, Ingezonden, Politiek

Aanval Charlie Hebdo een product van Franse staatsterreur

Na 9/11 waren veel mensen in een staat van hysterie. Bloederige imperialistische oorlogen worden altijd in het buitenland gevoerd, in landen van bruine en zwarte mensen. Nu kwam deze oorlog naar huis, hetgeen door velen als een trauma werd ervaren.

Westerse regeringen wereldwijd hebben deze verlammende hysterie sluw uitgebuit. Met een giftige combinatie van oorlogszucht en moslimhaat stoomden zij de mensen klaar voor een barbaarse oorlog. Deze racistische propaganda werd verspreid door dezelfde haatpredikers die nu heldhaftige statements over het vrije woord op hun voorpagina’s printen. Afghanistan werd binnengevallen, gevolgd door Irak.

In de tussentijd worden onder het mom van antiterrorisme wetgeving privacy en andere rechten gestolen van mensen zonder al te veel protest. Blijkbaar is de haat tegen moslims groter dan de liefde voor die vrijheid. Het is frustrerend om te zien dat duizenden naar de pleinen zijn gegaan om te luisteren naar dezelfde leiders die hen van zo veel hebben beroofd. Tegelijkertijd is dat niet verrassend. Want in dit klimaat van intimidatie staat nadenken gelijk aan verraad: Either you are with us or you’re with the terrorists.

Nu zien we hetzelfde gebeuren. Eenieder die weigert de racistische mantra van het vrije westen versus moslimterroristen te reproduceren wordt verketterd. Toen en nu kwamen er massaal geluiden vanuit de moslim gemeenschap die dit valse dilemma verwierpen. Maar naar de ‘vijand’ wordt niet geluisterd natuurlijk.

In plaats daarvan kiezen opiniemakers, burgemeesters, experts, de premier, redacteurs en anderen ervoor om de oude vertrouwde mythes te herkauwen. De meest wijdverspreide waarvan ongeveer zo gaat: nu is het oorlog!

Nu pas? In de context van de ‘Global War on Terror’ is Frankrijk wereldwijd betrokken bij bloedige militaire operaties. Denk hierbij aan de invasie van Mali, de vernietiging van Libië door de NAVO onder leiding van de Fransen, de Franse bombardementen op Irak en de politieke, economische en militaire steun aan Israël.

Maar de wortels van dit geweld hebben een langere historie. Al eeuwen lang wordt de relatie tussen Frankrijk enerzijds, en het Midden-Oosten en Noord-Afrika anderzijds, gekenmerkt door koloniaal geweld en structurele uitbuiting van de bevolking en grondstoffen. De vele duizenden slachtoffers die hierbij zijn gevallen zijn meestal moslims. Maar in de hoofden van opiniemakers zijn dat geen mensen, daarom begint de oorlog pas echt wanneer een fractie van het geweld dat Frankrijk en haar imperialistische bondgenoten dagelijks aanrichten voor een keer naar huis komt.

Zoals verwacht is de officiële lijn van de establishment een staat van shock. Blijkbaar verwachten ze dat ze oorlog kunnen voeren zonder dat er wordt teruggeschoten. De shock getuigt van een collectief geheugenverlies wanneer het aankomt op het leed van ‘de ander’, vooral wanneer de eigen elite een groot aandeel heeft in het veroorzaken daarvan.

De aanval in Parijs vond niet plaats in een vacuüm, maar is het historische product van Frans imperialistisch en koloniaal geweld. Als Frankrijk niet de internationale schietgrage maffioso uithing zou dit niet gebeuren. De doden die zijn gevallen, zijn dan ook slachtoffers van het imperialisme: wat het imperium zaait zal het oogsten.

Zolang men weigert deze realiteit onder ogen te zien zal dit niet de laatste blowback zijn van de militaire cowboy avontuurtjes overzees en het racisme thuis.

Dit stuk is ingezonden door: Abulkasim Al-Jaberi

Volg Wij Blijven Hier! ook op Twitter 

15 Reacties op Aanval Charlie Hebdo een product van Franse staatsterreur

 1. avatar Abdelmajid says:

  Een reactie van broeder Alkhattab die goed de sentimenten van vele moslims beschrijft omtrent deze gehele hypocriete circus hier in Nederland.

  [Quote]
  Broeder Alkhattab

  Mijn volgende vraag is ..

  Is het nodig om je CHARLIE te noemen? (terwijl je ouders je de naam van de beste en meest barmhartige mens op aarde hebben gegeven Mohammed ! ) of een andere naam ?

  Dat we onrecht verwerpen betekent niet dat we dan maar een krant die de islam en al haar heiligdommen stelselmatig bespotte moeten accepteren en goed moeten praten of onze standpunten daar tegen maar aan de kant moeten schuiven ?!

  Gebruikmakend van de zogenaamde vrijheid van meningsuiting ( die bijvoorbeeld vandaag de redelijke Peter R de Vries niet in dank werd genomen ) zeg ik dan ook:

  Ik verafschuw CHARLIE en het beleid dat ze voerden.Ik verafschuw de zieke cartoons waarmee ze miljoenen mensen krenkten. NET ALS DAT IK IEDERE VORM VAN TERRORISME verafschuw gepleegd door welke individu organisatie of staat dan ook !

  Ook vraag ik me af of we als NEDERLANDERS ( ongeacht ras en uit alle lagen van de maatschappij ) dan ook een statement kunnen maken en de straat op kunnen om ons zo massaal uit te spreken tegen de TERRORISTISCHE AANSLAGEN OP DE MOSKEEËN in Zweden en nu zelfs in Frankrijk en NEDERLAND en het onveilig gevoel waar moslims nu mee lopen. In Australië ontstond laats bijvoorbeeld een mooi gebaar van Australiërs die de moslims steun betuigden en warm beschermden tegen extremisten !

  Ik kijk uit naar de Henk en Ingrid die massaal de straat op gaan en boven op een podium roepen IK BEN MOSLIM!! [/Quote]

  Als men denkt in nederland dat de oplossing ligt in het lusiteren Naar de Ibrahim Wijbingas, de tofik dibis etc, die gasten representeren zichzelf en niet de mening van de gehele moslim gemeenschap. Als ik die namen hoor dan denk ik gelijk aan overheid subsidie trekkers en likkende hielen, huismoslim die hun meester tevreden willen stellen.

  Alsof de gehele moslim gemeenschap dit soort daden goedkeurt. Vertel mij hier een moskee in Nederland en die is opgestaan en zei: KILL THE INFIDELS!, geen een moskee in NEderland doet aan deze bulshit. Dat je dan zogenaamd gaat vragen dat wij ons moeten verantwoorden. EEN DIKKE MIDDELVINGER NAAR DE MEDIA EN EEN DIKKE MIDDELVINGER NAAR DE HUISMOSLIMS.

 2. avatar Sebastian says:

  Ik geloof dat het ‘Westerse’ publiek een ander beeld heeft van recente Westerse militaire operaties in Afrika en het Midden-Oosten dan het gemiddelde islamitische publiek (zowel in de islamitische wereld als in islamitische gemeenschappen in Europa). Ik moet echter toegeven dat ik – als “Westerling” – het islamitische perspectief niet goed ken. Daarom een paar vragen:

  De Franse/Westerse militaire operaties in Mali, Libië, Irak en Afghanistan werden (i.i.g. in de Westerse media) uitgelegd als hulp aan onderdrukte of bedreigde lokale gemeenschappen. In Mali werd de inheemse bevolking beschermd tegen vigilantes uit Libië, in Irak tegen de moordpartijen van ISIS, in Afghanistan tegen de onderdrukking van de Taliban, en ik Libië tegen de bommen van Gadaffi. Het publiek in het Westen (waaronder ik) ziet dus het beeld dat bij deze operaties lokale moslims worden beschermd i.p.v. aangevallen. Daarom wordt over het algemeen niet begrepen waar de boosheid in de islamitische wereld jegens het Westen vandaan komt.

  Uiteraard zie ik ook vele misstanden: de steun aan de onderdrukking en moordpartijen van Israel, de vele burgerdoden bij NAVO-aanvallen in Afghanistan, en idem bij drone-aanvallen in Pakistan. Om nog maar te zwijgen over de de bloedige onderdrukking en uitbating van koloniale regimes een paar decennia geleden. Daar wordt inderdaad erg laconiek op gereageerd in Europa, en ik kan mij de boosheid daarom goed voorstellen.

  Echter, over de Franse interventies in bijvoorbeeld Mali en Libië komt dan weer weinig negatief nieuws naar voren in de Westerse media. We zagen beelden van lokale moslims die zeer blij waren met de Franse steun tegen Gadaffi of buitenlandse terroristen. Toch worden ook deze missies genoemd in opsommingen van Westerse misstanden jegens moslims, zo ook in dit stuk.

  Dus mijn vraag:
  – Krijgen we in het Westen verkeerde verhalen te horen over missies zoals in Mali, Libië en Irak? Wat klopt er niet en wat is de juiste informatie?
  – Of is er een algemeen afkeuren tegen militaire interventie in andere landen, ongeacht het doel van deze missies?
  – Of (dat kan natuurlijk ook nog) worden deze missies slechts door een deel van de moslims worden verworpen en door een ander deel gesteund, en is die eerste groep het meest uitgesproken? Zo riepen bijvoorbeeld de Koerden in Nederland nog recent op tot ingrijpen in Irak, terwijl andere Nederlandse moslims zich daar nu aan storen.

  Zie in deze post een poging het andere perspectief te begrijpen.

 3. avatar Harry says:

  Hij heeft lef om de duidelijk te maken wat er werkelijk gaande is. Het toenemende racisme en discriminatie en aantal oorlogen door het westen naar andere volkeren met name Moslims, heeft een klimaat geschapen dat ook een tegen reactie te verwachten is. Nu zijn politici, media en de prop charlie groepen verenigt in nog meer acties tegen andere volkeren. Het is gewoon een herhaling van 11 september propaganda, dood van van Gogh propaganda. Dit allemaal om EU Moslim vrij te krijgen en het Midden Oosten aleen open te stellen voor westerse burgers zonder arabieren en Moslims. De zogenaamde nette politici doen daar net zo hard aan mee. Zij zijn geen haar beter dan de racisten van pro charlie groepen en PVV. Voor mij blijft EU een wiite nazie staat, waarbij burgers met een andere kleurtje alleen opdrachten moeten uitvoeren anders worden ze verdreven en/of gedood

 4. avatar Abdelmajid says:

  Het zou de Nederlandse media sieren om nu op NOS, eenbericht te plaatsen dat elke moskee hier in Nederland tijdens het vrijdag gebed, massaal afstand heeft genomen van deze gruweldaden en dat niets maar dan niiets met islam heeft te maken en dat wij net zoals alle niet moslims af willen van deze gezwelen.

  De vraag is waarom de media hierover niet bericht, als ze het doen dan komt er weer een idioot opdraven die exact die onderbuik gevoelens jegens moslims bevestigd.

  Voor degene onder ons zeg ik dan ook, moslims hebben er afstand vna genomen en moslims hebben hier niets mee te maken. Nog is Islam een religie die uitnodigd naar dit soort walgelijkheden.

  De media is nu aan zet om hierover te berichten en dat hebben we tot nu toe nog niet gezien of in veel veel mindere maten.

 5. avatar abdel says:

  De schrijver zegt:

  “Als Frankrijk niet de internationale schietgrage maffioso uithing zou dit niet gebeuren. De doden die zijn gevallen, zijn dan ook slachtoffers van het imperialisme: wat het imperium zaait zal het oogsten.”

  Allereerst hoe weet jij dit nu zo zeker?

  Wat we wel weten.Het zijn moslims geïnspireerd door een islam die het verbiedt om te spotten met de profeet vzmh. In islamitische landen heb je blasfemie wetten waarin het niet ongebruikelijk is om degenen die de profeet vzmh te bespotten de doodstraf krijgen of zweepslagen. Dan kun je denken aan Iran, Pakistan of Saudi Arabie, maar ook in andere islamitische landen. Het idee dat een persoon die spot met de profeet vzmh bestraft dient te worden is niet vreemd binnen de islam. Dat er een aantal nu het recht in eigen hand hebben genomen is de ultieme stap. Het geweld veroordelen is een, maar blasfemie zelf is het probleem.

 6. avatar Abdelmajid says:

  Volgens de laatste berichtgeving was een van de dader een aanhanger van Anwar Awlaki:http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11335327/Charlie-Hebdo-attack-Anwar-al-Awlaki-the-al-Qaeda-ideologue-who-may-have-inspired-the-massacre.html

  Ik heb over deze gezwel al zeer vaak geschreven onder de reacties bij WBH. Al voor de toestanden begonnen in Syrie. Dit zijn nou exact van de idioten die deze jongeren hebben gebrainwashed met hun onzin.

  Deze mensen zoals Anwar awlaki (die gelukkig dood is maar zijn gif staat nog online) dat zijn degene die onze jongeren hebben gebrainwashed en hun deze walgelijke daden hebben aangeleerd.

  Ullama (geleerden) hebben zeer vaak gewaarschuwd voor deze fitna zaaier genaamd anwar awlaki: onder de moslim gemeenschap. Ze hebben al vaker deze gast veroordeelt voor zijn extreme haat ideologie die neits met islam te maken heeft.

  Daarom doe ik een oproep aan de moslim om als ze horen dat iemand dez gezwel aanprijst of noemt dat ze hun erop moeten wijzen dat vele grote gleeerden deze gast hebben weerlegd.

  Anwar awlaki is zeer goed in engels en was opgegroeid in Amerika, hij weet dus de taal van de jongeren en wist hun goed in te pakken met zijn vele preken. Maar religeuze kennis dat had deze gast niet dat bleek uit zijn preken, hij heeft dan vele tegenstrijdigheden in de hersenen van jongeren geplant.

  Beste moslims, pas op voor dit gezwel en onderwijs de jongeren dat ze ver weg moeten blijven van zijn talrijke preken en onzin verhalen die alles behalve gefundeerd zijn op de quran en de soennah. Het internet zit vol met deze gast, zelfs jongeren onderling delen zijn hersenspinsels.

  Ik ben blij dat de media een keer deze gezwel met naam en gezicht laat zien. Ik heb al vaker wat gezegd over deze gast en elhamdulilah dat mensen inzien dat deze gast veel jongeren heeft opgevoed met zijn haatideologie.

 7. avatar Moroccan says:

  @Sebastian
  De burgers van libie, irak en afghanistan hadden het niet slecht (burgers kregen veel van de overheid zoals een huis als je pas gebtrouwd was etc) en khaddafi was een van de beste vrienden van het westen. maar op t moment dat hij zelfstandig wou beslissen over zijn olie was hij opeens de grootste vijand en de rest is geschiedenis. Als het westen de bevolking zo zielig vond dan hadden ze libie al 20 jaar trg aangevallen om khadaffi te pakken.
  De “bevolking” die zo blij was met de vangst van khaddafi zijn overduidelijk huurlingen net zoals de gehuurde rebellen die hier en daar aanvallen pleegden in libie.

  Dit zelfde verhaal geldt voor irak, saddam was altijd al een doorn in het oog van het westen omdat hij altijd dwars zat met de export van zijn olie. Al deze oorlogen gaan om macht en dus geld/grondstoffen.

  Al die landen die jij noemt hebben een ding gemeen; ze zitten vol met grondstoffen en dat is absoluut geen toeval.

 8. avatar Abdullah Samir says:

  je suis GAZA!

 9. avatar Saïda says:

  Ik ben blij dit soort artikelen te lezen wan eerlijk gezegd wat me het meest heeft lamgeslagen is de reacties van de ‘moslims’ die weer in een verontschuldig en verantwoordmodus schoten.
  Het probleem is namelijk niet dat het moslimbloed goedkoop is bij de nietmoslims maar het probleem is dat moslimbloed goedkoop is bij de moslims.

  Hoe wil je in Godsnaam respect krijgen van de ander als je het niet eens voor jezelf hebt?

 10. avatar Sebastian says:

  @Moroccan,

  Bedankt voor het antwoord. Ik begrijp dat er op geo-politiek niveau zelden tot nooit om puur altruïstische redenen ‘hulp’ wordt geboden. Wat mij betreft wordt het Westerse beleid t.o.v. militair ingrijpen op andere continenten dan ook grondig tegen het licht gehouden.

  Toch zijn er ook enkele gevallen te bedenken waarbij westerse interventies in het buitenland niet enkel negatieve gevolgen hadden voor de lokale bevolking (of die schijn had het i.i.g.)

  Een paar concrete vraagstukken:
  1) De opmars van ISIS/IS/Da3ash naar Erbil werd gestuit door Amerikaanse bommen. Uiteraard was dit om Amerikaanse economische belangen in die stad te verdedigen, maar er werd bericht dat de bevolking van de stad daar erg blij mee was. Ook de Koerden in Nederland riepen op tot Nederlandse deelname aan de strijd tegen ISIS. Was het hier toch beter geweest om niets te doen?

  2) In 1994 werden de Tutsi in Rwanda massaal afgeslacht door de Hutu. Er zijn mensen die het de toenmalige Amerikaanse president Clinton kwalijk namen dat hij niet ingreep. Omdat hij de militaire mogelijkheid zou hebben gehad het te stoppen, maar dat niet deed, wordt hij soms mede-verantwoordelijkheid gehouden voor die genocide. Zou je echter stellen dat hij het juiste deed?

  Uiteraard heeft westers militair ingrijpen ook een abstractere negatieve consequentie: het handhaaft en onderstreept de ongelijke internationale verhoudingen waarbij het ene werelddeel optreedt als het morele geweten en de politie agent voor het andere werelddeel. Die ongelijkheid produceert op den duur nachtmerries.
  Toch blijven er morele dilemma’s spelen. Gaat zo’n abstract principe te allen tijde over het mogelijk redden van enkele concrete levens? Ik ben in principe een voorstander van het beëindigen of ten minste terugschroeven van westerse militaire interventies, maar ik kan desondanks ook een aantal argumenten tegen die visie bedenken.

  Overigens denk ik dat een nieuw tijdperk van Amerikaans isolationisme aanstaande zou kunnen zijn. Er zijn de laatste jaren meerdere presidentskandidaten en politici opgestaan die een einde willen maken aan de mondiale Amerikaanse militaire aanwezigheid. Tot aan Pearl Harbor was isolationisme een behoorlijk significante stroming in de Amerikaanse politiek. Dat die stroming in de nabije toekomst opnieuw dominant wordt is zeker niet ondenkbaar.

 11. avatar Lode says:

  Interessant:

  “Paris Shooters Just Returned from NATO’s Proxy War in Syria”
  http://journal-neo.org/2015/01/08/paris-shooters-just-returned-from-nato-s-proxy-war-in-syria/

 12. avatar HK says:

  @ Sebastiaan

  Nederland heeft de illegale invasie van Irak toentertijd in 2003 gesteund. Iedereen wist dondergoed dat een Irak zonder Saddam een machtvaccuum in de regio zou veroorzaken. Ik weet niet of je bekend bent met het spelletje mikado? Je haalt een stokje weg met het risico dat de boel in elkaar dondert? Dat principe is gehanteerd. Het is pas echt kwalijk als men toentertijd in 2003 wist dat de gevolgen van de barbaarse daad (bombarderen van een soeverein land Irak met valse voorwendselen) deze inmense gevolgen met zich mee zou brengen. Oorlogsmisdadigers als Bush en Blair zouden wat mij betreft ter verantwoording geroepen moeten worden. Maar ook onze eigen Balkenende en consorten die zich politiek niet verzet hebben dienen zich te verantwoorden.

  Op jou punt hoe wij moslims kijken naar het verhaal. Het westen bombardeert onder mom van de aanslagen van 11-9 islamitische volkeren en zaait dood en verderf onder hen. Dat is ongeveer het beeld dat heerst onder de islamieten. En niet onterecht. Dat beeld staat dichter bij de werkelijkheid dan het beeld dat geschets wordt in de westerse mainstream media waarbij men pretendeert dat NAVO troepen daar zitten voor vrede. Een F16 is niet gemaakt om vrede te stichten. Het is gemaakt om een land te ontwrichten door haar infrastructuur te vernietigen. Chaos verzoorzaken dat is de reden waarom men daar zit.

  Nu ook Europese steden te maken krijgen met geimporteerd geweld begint het pas gevaarlijk te worden. Want de Europese massa is jaren voorgelogen en heeft een vertekend beeld over het midden-oosten problematiek en ook zijn Europese moslims jarenlang doelwit geweest van antimoslim propaganda. Het is afwachten hoe westerlingen dit gaan opvangen. Zelf denk ik dat indien deze tendens zich voortzet een burgeroorlog ook in Europa niet te voorkomen is. Ik hoop dat ik ongelijk heb.

 13. avatar Richard Groen says:

  Oké Lode, goed gezien. Ik ben blond, en heb blauwe ogen. Ik zie met afgrijzen hoe vrijwel alle Hollanders zich als fascisten gedragen. Ze verkrachten in hun – domheid? – of toch primitieve barbaarsheid – de peilers van de beschaving waardoor Nederland eens een land was waar je trots op kon zijn, je veilig kon voelen, en de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.
  Nou, het begon zo’n beetje – maar gestaag – af te glijden met ene allochtoon, die doodleuk de lompheid had aangenomen, en ‘de Nederlander bestaat niet’ ging roepen. En de door de Nederlanders snel, ongekend snel, Koningin werd gemaakt. De oude Koningin zei eens ‘de leugen regeert’. 1 + 1 = 2. Nu begint zich duidelijk af te tekenen wat die woorden eigenlijk al duidelijk maakten. Maar dom, blind, druk met brood en spelen – en elkaar vliegen af vangen.
  Nederland is geruisloos opgheven, weggegeven – voor niks. Al wat rest is een poppenkast – met heel slecht clowns. De geblondeerde roerganger is een lawaaipapagaai. Een valse kraai – Henk & Ingrid noemt ie niet meer. Dat retorische trukje werkt niet meer. Om het gigantische banenverlies heeft die gast zich in ’t geheel niet bekommert. Zou hem het lot van Fortuijn opleveren, dus hij danst precies naar de pijpen van z’n meesters met dubbele paspoorten en geheime bankrekeningen.

  CH – een ‘kut’ huis-aan-huis blaadje hier: full colour foto staathoofden betogen mee op beide middenpagina’s! ……
  De aanslag kwam duidelijk niet overwacht. Fotograaf op dak – zoekt geen dekking, maar filmt de boel van A tot Z.
  Alle media en regeringen over de hele wereld weten voor de schoten zijn uitgedoofd precies: Wie, Wat, Waar, Hoe en Waarom.
  In een oogwenk – door heel Europa gaat geweld tegen moslims los. Tel Aviv, Franse steden, Duitsland, Nederland, Belgie, Zweden en de U.K..
  Over de hele wereld ‘spontane’ protesten die massa mobiliseren. Massa’s die niks met Charlie Hebdo hebben. Veelal van het blad nog nooit gehoord. Niet de omstreden reputatie ervan kennen – ranzige, vulgaire tot pornografisch demoniseren van moslims. Demoniseren is een succesvol onderdeel van de oorlogspropaganda. CH is geenszins en journalistiek blad. De tekening representeren vaak nog niet de helft van de waarheid.
  Dat noodlijdend blaadje, de oplage was gestaag teruggelopen. Tot 28.000. Nu, dánkzij de ‘aanslag’ in 3 etmalen in vele talen over de hele wereld 3 miljoen stuks. Ze gaan tot $ 50 en meer op de zwarte markt. De totale gekte is losgebarsten.

  Spot, demoniseren, jennen, schofferen – verwarren met journalistiek —- al diegenen hebben de democratisch rechtstaat de oorlog verklaard.

  Het is meteen al als aanleiding aangegrepen om ons onze burgerrechten af te pakken. Arrestaties, zonder gegronde aanleiding, reden, bewijs noch aanklacht is al heel normaal. Uit de politiek willen de fascisten meteen doorpakken door iedereen die de verzwegen kant van de medaille kent en openbaart als terrorist te brandmerken – en feitelijk vogelvrij te verklaren. Fatwa tegen de waarheid, tegen klokkenluider Assange, Greenwald, Manning, Vananu, e.v.a. zijn reeds afschrikwekkende voorbeelden.

  Opstelten, Rutte, Asscher – betonen zich oorlogszuchtige, anti-democratisch cq. fascitisch pleitbezorgers van de EUSSR, de totalitaire staat; waartegen we de NAVO met onze belastingafdrachten machtig en sterk hebben gemaakt; die nu juist overal ter wereld illegale oorlogen uitlokt en zich systematisch aan terreurdaden schuldig maakt.

  Dat is allemaala ‘legaal’ afgedekt. Navo doctrine R2P, het het ons belastinggeld gespekt Institute for R2P van de miljardair, oorlogsmisdadiger en gekende antisemiet Soros. R2P komt neer op naar believen regeringen omver werpen, landen in chaos storten, plunderen, verwoesten, moorden en verkrachten.
  Bovendien behelst het ‘Downings Street Memorandum’ dat het volstaat om middels gefarbiceerde ‘bewijzen’ fiat te krijgen van de Veiligheids Raad.

  Dat zien we nu dus overal in actie. Politiek elite en media – in concert – misleiden de eigen bevolking. Beiden zijn wapens in handen van de globalisten (dubbelspraak voor fascisten).

  Woorden (opzwepen, lawaaipapagaaien als GéWé.) en tekeningen; beiden zijn (dodelijke) wapens in handen van de globalisten. En hun propaganda apparaat.

  Ik ga maar even door; dit legt wel een paar dingen bloot. We zitten allemaal in het zelfde schuitje. Het is oorlog tegen de mensheid.

  De 1e bijeenkomst van PSYOP officieren, die zijn geplaatst in de TV-kanalen van Al-Arabiya, Al-Jazeera, BBC, CNN, Fox, France 24, Future TV and MTV. Feit is dat sinds 1998, de officieren van de US Army Psychological Operations Unit (PSYOP) zijn geplaatst in CNN. Sindsdien is deze praktijk uitgebreid door de NAVO naar andere strategische mediakanalen.
  Die fabriceren vals ‘nieuws’, uitgaande van een ‘story-telling’ script dat is ontwikkeld door het team van Ben Rhodes in het Witte Huis.
  Een procedure over en weer overnemen van de leugens van de andere deelnemende media is geïnstalleerd bij ieder van deze media, dit om ze geloofwaardig te doen lijken voor de TV-kijkers.
  De deelnemers verklaarden niet alleen beslag te leggen op de TV kanalen van de CIA voor Syrië en Libanon … maar ook een 40 Wahhabi TV kanalen om op te roepen voor slachtpartijen uit naam van de geloofsovertuiging onder de kreet
  “Christians to Beyrouth, Alawites into the grave!.”

  De 2de vergadering was belegd voor ingenieurs en technici hoe beeldmateriaal te fabriceren, mixen van een deel in een veldstudio, het ander deel met ‘computer animations’. Gedurende de afgelopen weken zijn er studio’s opgezet in Saoudi-Arabië met replica’s van de 2 presidentiële paleizen in Syrië en de hoofdpleinen van Damascus, Aleppo en Homs. Dergelijke studio’s bestonden al in Doha (Qatar).
  De 3de vergadering is belegd door Generaal James B. Smith, the US ambassadeur, a representative of the UK

  er zijn 4 enorme stappen genomen in ‘the art of propaganda’ in de laatste 10 jaar.
  • In 1994, a pop music station named “Free Radio of the Thousand Hills” (RTML) gave the signal for genocide in Rwanda with the cry, “Kill the cockroaches!”
  • In 2001, NATO used the media to impose an interpretation of the 9/11 attacks and to justify its own aggression against Afghanistan and Iraq.

  http://www.voltairenet.org/article174585.html
  Lees ook: http://www.globalinfo.nl/Achtergrond/frankrijk-van-een-massale-authentieke-emotie-naar-een-manipulatieve-nationale-eenheid.html
  Europese Gendarmerie EuroGendFor Inzetbaar: http://www.globalinfo.nl/tag/498-europese-unie

  CH voorwendsel om paramilitairen alvast overal paraat te hebben om burgerprotesten direct de kop in te slaan bij de fascistische coup die staat gepland voor Juli a.s., TTIP genaamd? Lijkt logisch, vanuit de belangen van de fascisten gezien.
  TTIP omvat ook eventuele gedwongen vaccinaties, gedwongen acceptatie van GMO’s (n.b. niet koosjer, dus voor de gooyim) door al onze levensmiddelen. Hoge residuen pesticiden. Alsmede voortdurende afpersing van onze overheden (dus van ons) door de globalisten. Puur fascisme.

  http://www.voltairenet.org/article174585.html
  Lees ook: http://www.globalinfo.nl/Achtergrond/frankrijk-van-een-massale-authentieke-emotie-naar-een-manipulatieve-nationale-eenheid.html
  Europese Gendarmerie EuroGendFor Inzetbaar: http://www.globalinfo.nl/tag/498-europese-unie
  Vergis jullie je niet. De schaapachtige Nederlanders ‘geloven’ echt dat de NAVO voor onze vrijheid en vrede opkomst. Neurenberg Tribunaal was een schijnvertoning. Massaal is het nazi-kader amnestie verleend. Op gezag van de Amerikaan John J. Mc Cloy. Allen Dulles werd naar Zwitserland gestuurd om Rockefeller’s agenten van het 3de Rijk te redden om de Permanente Wereldoorlog door te zetten – met het 4de Rijk als doel.
  Vandaar dat nu de laaste overgebleven souvereine landen koste wat het kost onderworpen moeten worden. Syrie, Iran, Rusland, Venezuela, Cuba, Maleisië (MH17, MH370, en meer). Mogelijk ligt Zwitserland ook al onder vuur, dat ligt nog wat ingewikkelder. Alle roofbaronnen bankieren er.

 14. avatar Arjan Witte says:

  Volkomen juist, dit stuk, op één aspect na. Ook met een bloedvergietend imperialisme blijft een moordenaar een moordenaar. Dat hij zich verschuilt achter een ideologie maakt hem lager dan alle andere moordenaars omdat hij alle schuld wil afwissen.

 15. avatar Peter says:

  Voor hen is werken geen grondwaarde, des te minder omdat het ontbreken van diploma’s hun geen ander perspectief biedt dan matig of slecht betaalde banen met weinig aantrekkingskracht. Het is dus niet door te werken dat ze hun dromen zullen realiseren. Allerlei vormen van criminaliteit zijn in hun ogen veel aantrekkelijker.Ze zeggen dat ze geen werk vinden, maar ook al zouden ze een baan aangeboden krijgen, dan zouden ze die toch niet aannemen. Zelfs voor 100 euro per dag komen ze hun bed niet uit….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.