Voorpagina Algemeen, Da3ash, Politiek

Komt Nederlandse hulp terecht bij al-Qaida in Syrië?

Tussen al het nieuws omtrent Charlie Hebdo door bracht het kabinet de resultaten van haar factfinding-missie in Syrië naar buiten. Nederland zal een bijdrage leveren aan gewapende groepen in het noorden en zuiden, “die onder de banier van het ‘Vrije Syrische Leger’ vallen”. Dat zal een uitdagende onderneming worden aangezien de ‘gematigde oppositie’, ondanks al hun (gebroken) beloftes, continueren om samen te werken met al-Qaida gelieerde doodseskaders. Sterker nog, de kans is groot dat Nederlandse hulp ten gunste zal vallen van dezelfde terreurgroep die Nederland jarenlang probeert te ondermijnen: al-Qaida.

Gematigd?
De minister van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders, heeft besloten om in ieder geval de “gematigde” Hazm Beweging (HB) te steunen. De HB, en het Syrische Revolutionaire Front (SRF), strijden onder de vlag van het Vrije Syrische Leger (FSA), en zijn sinds 2014 de voornaamste afnemers van westerse hulp. Het SRF wordt ook wel “the West’s last hope” genoemd en de HB behoort tot de “rebels worth supporting”. Echter zijn de partners van beide formaties verre van gematigd of seculier

Het bestuur van de Hazm Beweging wordt gedomineerd door voormalige leden van de beruchte Farouq Brigade. De Farouq Brigade heeft, volgens Human Rights Watch, zich schuldig gemaakt aan verschillende oorlogsmisdaden, waaronder het opeten van organen van een gedode soldaat. Daarnaast heeft de HB wapens (TOW anti-tank geschut en GRAD raketten) doorgespeeld aan al-Qaida’s tak in Syrië – Jabhat an-Nusra (JAN) – én stappen hun leden over naar de terreurgroep.

Jabhat an-Nusra (en andere takfiri doodseskaders) blokkeert of gebruikt hulpgoederen voor eigen doeleinden, zonder daarbij aan de directe gevolgen van de Syrische bevolking te denken. Zo blokkeerde JAN voedsel en medicijnen, bestemd voor de vluchtelingen in Yarmouk, waardoor duizenden mensen op de rand van de dood zaten.

De corrupte bevelhebber van het SRF, Jamal Maarouf, verschilt in dat opzicht niet van de HB. Het SRF heeft intensief gecoördineerd met al-Qaida in Syrië, en Maarouf gaf in april 2014 aan dat “I’m not fighting against al ­Qa’ida (…) it’s not our problem”. Hierdoor is het af te vragen wat er exact gematigd aan de westers gesteunde oppositie was.

Patroon
De collaboratie tussen de gematigde oppositie en takfiri doodseskaders is echter geen recent fenomeen; het volgt een jarenlange patroon.

In deze video van 2013 is te zien hoe een voormalige FSA-bevelhebber, kolonel Abdul Jabbar al-Okaidi, toen één van de voornaamste afnemers van westerse hulp, geen problemen ervaart om samen te werken met zijn “broeders” van de Islamitische Staat (IS of Daesh). Ook begrijpt al-Okaidi niet waarom JAN door de Noord-Amerikanen op de terroristenlijst geplaatst is.

De voormalige FSA-bevelhebber was niet de enige die daar zo over dacht.  In 2013 betuigden 29 oppositiebrigades hun steun aan JAN, nadat de terreurgroep op een terroristenlijst geplaatst was. Ook stapten in dat jaar drie leidende figuren van het FSA over naar al-Qaida gelieerde doodseskaders, en sloten invloedrijke brigades van de oppositie zich aan bij JAN. Deze patroon zette zich voort in 2014 toen drie grote FSA-brigades trouw zworen aan de IS.

Verder is het bekend geworden dat de rebellen, na training door het Westen, of haar partners, massaal overstappen naar JAN of Daesh. Een Daesh-commandant bevestigde in augustus 2014 dat “[n]ow many of the FSA people [ie. Vrije Syrische Leger] who the West has trained are actually joining us”.

Een ander voorbeeld is de Yarmouk Martelaren Brigade (YMB). De YMB werd in de afgelopen jaren opgeleid door de CIA in Jordanië en ontving hulp van het Israëlische leger. Onlangs ‘verraste’ de YMB door trouw te zweren aan de Islamitische Staat. Ook dit is geen geïsoleerd incident aangezien tientallen milities de YMB voor gingen. Recentelijk nog, op 9 januari 2015, werd bekend dat 3.000 (!) FSA-strijders zich aansloten bij de terreurgroep.

Handel in westerse hulp en journalisten
In 2012 berichtte The New York Times dat wapens geleverd door het Westen terecht komen bij salafistische milities “by way of a shadowy network of intermediaries including Syria’s Muslim Brotherhood”. Tevens is het best goed mogelijk dat het FSA (westers geleverde) wapens door verkoopt aan al-Qaida gelieerde doodseskaders. Een IS-commandant vertelde hierover aan al-Jazeera: “We are buying weapons from the FSA. We bought 200 anti-aircraft missiles and Koncourse anti tank weapons.”

Daarnaast handelt de gematigde oppositie niet alleen in wapens, maar ook in (westerse) journalisten en welzijnswerkers. De Noord-Amerikaanse journalist Theo Padnos was door het FSA verkocht aan al-Qaida-achtige groepen in Syrië. Dat geldt ook voor de vermoorde journalist Steven Sotloff en de twee Italiaanse welzijnswerkers.

Tot slot roept het besluit om gewapende groepen in Syrië te steunen vragen op nadat is gebleken dat NAVO-lidstaat en bondgenoot, Turkije, onder het mom van hulp, heimelijk wapens levert aan al-Qaida gelieerde doodseskaders.

Steun aan al-Qaida?
De door het Westen gesteunde gematigde oppositie bestaat uit sektarische militanten, die samen werkt met al-Qaida-achtige groepen. Daarnaast worden er wapens verkocht aan takfiri doodseskaders.

Vandaar dat deze slotvraag gesteld moet worden: zijn dit nu de figuren aan wie we hulpgoederen moeten leveren?

Volg Wij Blijven Hier! ook op Twitter 

28 Reacties op Komt Nederlandse hulp terecht bij al-Qaida in Syrië?

 1. avatar Mohammed Boubkari says:

  Tegen het regime in Syrië strijden de volgende strijdgroepen:

  1 Da3ash

  2 Da3ash medium (JN)

  3 Da3ash light ( alle verdere jihadistische groeperingen).

  4 De rest: een allegaartjes van plaatselijke bendes en ander soort gespuis die in de westerse media aangeduid worden met: De gematigde rebellen.

  Kortom 4 x tuig van de richel.

  Alleen nihilistische psychopaten krijgen het voor elkaar om in een paar jaar tijd het misdadige regime van Assad te evenaren of zelf te overtreffen in wandaden, misdaden, incompetentie etc.

 2. avatar Abdelmajid says:

  Het duurt niet lang meer voordat de Internationale coalitie de troepen naar Syrië, Irak en Yemen stuurt (alsof ze daar niet zijn). Ze gaan namelijk een probleem bestrijden die ze zelf met hun bondgenoten hebben opgezet de afgelopen jaren.

  Het volgende boek “het einde van irak” van peter w galbraith legt exact uit wat de start was voor deze chaos. De schrijver zegt wel, het is een blunder van regering bush aangezien ze niets wisten van hoe irak in elkaar steekt maar ik vraag mij af of het wel een blunder genoemd kan worden of het niet juist een goed doordacht plan was? De waarheid zullen we nooit weten.

  Wat wel zeker is is nog jaren en jaren en jaren van vernielingen in het mo.

 3. avatar Saïda says:

  Kortom Sykes-Picot, het maakt niet uit wie wat waarom uitmoordt als er maar uitgemoord wordt.

 4. avatar Abdelmajid says:

  De Houthis hebben de regering in Yemen omvergeworpen. En er zijn sterke signalen dat Iran ze daar een handje bij heeft geholpen: http://www.globalsecurity.org/military/world/para/shabab-al-moumineen.htm

  We weten nu onderhand dat als er een opstand is en regeringen uit elkaar vallen dat, Da3h en soortgelijke gespuis de weg vrij zien om onrust te plegen. Sootgelijke tafarelen hebben we nu in Irak, Syrie en Libie gezien.

  Het zou mij niet verbazen als Yemen de nieuwe syrie en irak wordt. De vraag die mij nu resteert, als Iran daadwerkelijk de Houthis heeft geholpen bij hun opstand en later blijkt dat door de instabiliteit – http://www.nu.nl/buitenland/3978898/nederlanders-willen-jemen-niet-verlaten-ondanks-negatief-reisadvies.html – Da3h schoon schip hebben om hun walgelijkheden te verspreiden. Dan is de theorie van dat Iran schone handen heeft (of voor een groot deel) in dit conflict eigenlijk niet meer zo waar. Wie is dan nog exact nog geloofwaardig?

  Bovendien met de chaos in Yemen, dan wordt juist datgene bereikt wat sommige gezwellen willen dat is ‘sektarische haat aanwakkeren’.

  Mischien dat iemand meer hierover kan vertellen, de enige conclusie die ik nu voorzichtig kan trekken is dat die opstanden de mensen in het midden oosten de kop gaan kosten en juist het tegenovergestelde resultaat behalen dan men van te voren dacht.

  Lybie, Irak, Syrie, Egypte zijn allemaal een groot voorbeeld. Ik weeet niet hoe Marokko het doet maar heb gehoord dat er wel degelijk van die takfiri groepen in en rond marokko aanwezig zijn maar de regering weet wel heel goed (elhamdulilah) die gezwellen onder de duim te houden.

 5. avatar Abdelmajid says:

  ‘Toevoeging’

  Een paar kantekeningen in mijn tekst hierboven:

  Ik weet niet wat de situatie van Houthis was in Yemen en of ze wel degelijk in opstand kwamen omdat het regime hun jaren heeft vernederd etc. Allah uahlem, dat ontken ik dan ook niet in de tekst hierboven. Het is voor mij een ver bed weg show, dus graag iemand die deze situatie kan ophelderen en meer info over kan verschaffen en of we niet weer een nieuwe Syrie gaan krijgen.

  Bovendien ik heb vernomen van verschillende media dat ze in de minderheid zijn maar toch wisten om de regering te onderdrukken. De vraag die dan resteert hoe ver was Iran hierin betrokken want dit roept meer vragen op.

  Aan de andere kant heb je ook Israel die laatst een aanslag pleegde in Lebanon en een Iranees daarbij dode, als Israel aanvalt dan weet je dat ze voor iets vrezen, ahahah dit conflict kent duizende gezichten.

  Ik begrijp nu exact datgene wat meerdere hebben gezegd, deze oorlog is niet zo maar even uit te leggen in jip en janneke taal zoals we hier in het westen krijgen voorgeschoteld namelijk: simpele sektarische of geloofs oorlog.

  Nee deze oorlog is niet op dat gefundeerd maar er zit nog meer achter.

 6. avatar Saïda says:

  De foto zegt echt allemaal. Echt een voorbeeld van ‘a picture is worth a Thousand words’. Geen schoenen maar wel wapens voor ‘jihad’ gefinancierd door de grote Satan/VS.
  Ze zouden zichzelf niet meer tegen kunnen spreken al zouden ze dat willen.
  Hun jihad is net zo Islamitisch als een gestolen en halal geslachte varken.

 7. avatar Abdelmajid says:

  Wat ik zie zijn malloten die teveel naar hollywood films hebben gekeken en een zeer harde pakslaag nodig hebben.

  Ik zou het niet eens Jihad willen noemen aangezien ze juist geweld doen aan het woord Jihad.

  Ik noem het dan ook: Jihad fisabili Sajtaan

  Aangaande deze gezwellen. Het is interessant om op te merken dat die ex-daesh fanatiekelingen juist het beeld bevestigen in hun verhalen (over hun tijd toen ze geradicaliseert waren, kijk maar naar yehya kaddouri en zijn boek) dat het niet eens geloof in het middenpunt stond maar juist dat het ging om politiek, om erbij horen, ontsnappen aan de maatschappij of stoerdoenerij. Er zijn weinig onderzoeken hiernaar, helaas maar wat wel op te merken is is dat voornamelijk jongeren tussen een bepaalde leeftijd (16 t/m 26) de dupe worden. Dat zegt al veel over de onvolwassen motieven van deze gasten.

  Religie is meer een middel dan een doel in het leven voor hun. Al zeggen deze ex- dae3h dat het zogenaamd aan de religie te wijten was, die zogenaamd vaag is of een of andere vage reden (ze praten net of bin laden en al awlaki islam heeft uitgevonden) maar wie hun verhalen kritisch bekijkt die kan beoordelen dat religie ver van hun verwijderd was. Allah swt heeft hun dan van het ene extreme (daesh) naar het andere extreme gebracht. Het is net of ze door het geloof geraasd zijn en weer de andere kant eruit kwamen als een totale verketeraar van het geloof. Astagfirulah dit is het resultaat.

  Je kan zo al de boeken nagaan van die ex-daesh en je zal dezelfde retoriek zien. Ze waren hevige fan van bin laden en awlaki etc en dat is hoe ver hun kennis was.

  Ik had gehoord dat de schreeuwlelijk abdelkarim honing (dennis honing) ook geradicaliseerd is en die vertoont nu exact dezelfde trekjes als die ex-daesh aangaande hoe die profeet mohamed vzmh nu een kelner noemt van allah swt (astagfirulah). Dat bevestigd maar hoe verdwaald deze gasten waren en waar die dwaling hun heeft gebracht. Mag allah swt onze jongeren van hun behoeden.

  Maar dit gedrag zag je wel aankomen aangezien geloof regels kent, geduld, kennis opdoen (er is een oceaan aan kennis zonder kust) maar voor deze gasten is geloof een middel om hun doel te bereiken die alles behalve gebaseerd is op standvastigheid, geduld, streven naar het goede en rust en geloof in allah swt.

 8. avatar Abdelmajid says:

  correctie: ”Ik had gehoord dat de schreeuwlelijk abdelkarim honing (dennis honing) ook geradicaliseerd”

  moet zijn gederadicaliseert

 9. avatar Mohammed Boubkari says:

  @Saïda,

  “Kortom Sykes-Picot, het maakt niet uit wie wat waarom uitmoordt als er maar uitgemoord wordt.”

  Het is Sykes-Picot II. De opdeling van Syrië en Irak in kleinere eenheden en het liefst Iran ook opdat ze beter te controleren zijn en nooit en te nimmer een gevaar zullen vormen voor de kolonie.

  Het maakt hen inderdaad niet uit wie er moord zoals Kissinger ooit zei tijdens de Irak -Iran oorlog: “Let them kill each other.” Voor hen is het een win-win situatie.

  Echter zolang zij die vechten voor het voortbestaan van Syrië en Irak als politieke eenheid niet verslagen worden zolang zal Sykes-Picot II niet geschieden.

  En het ziet er naar uit dat het Westen met hun baardapen moordbrigades die ze direct of indirect helpen te moorden aan de verliezende hand zijn.

  Als ze al niet de handdoek in de ring hebben gegooid dan zullen ze dat binnenkort doen.

  Ze nemen genoegen met de 2e prijs: De vernietiging van Syrië en Irak ( en niet te vergeten Libië) door hen algehele ontwikkelingsniveau 40 jaar terug te laten vallen.

  Met dank aan de nuldragers ( waarvan de aanstichter sinds vrijdag voer voor de wormen is Na3latallahu 3alayhi ila yawmidin) en de baardapen.

 10. avatar Mohammed Boubkari says:

  Hoe gewone moslims/Arabieren in al-Quds reageren wanneer de imam in zijn vrijdag khutba refereert naar de hond wiens lichaam vrijdag voer voor de wormen werd:

  https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1421914688&v=wEOc2Tda8Xc&x-yt-cl=84503534

  De enige juiste reactie!

 11. avatar Abdelmajid says:

  Een verwarde man werd dood geschoten door politie omdat hij met messen zwaaide. En de krant vertelt ons er even bij:

  ”http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3837190/2015/01/25/Politie-Groningen-schiet-op-gewapende-man.dhtml”

  Dat het geen ‘jihadist’ is. ahh gelukkig maar, Nederland kan weer rustig gaan slapen, niets aan de hand mensen gewoon een verwarde man en geen terrorist of een jihadist. Sarcasm off

  Meanwhile:

  http://rt.com/news/226079-ukraine-foreign-military-mariupol/ (mogelijke een engelse tussen de militairen in oekraine, deze oorlog heeft dus zeker een westers tintje)

  Hollywood heeft zich weer van zijn walgelijke kant laten zien: http://rt.com/usa/225979-american-sniper-muslim-hatred/

  Deze film zorgde ervoor dat haat jegens moslims/midden oosten mensen nog erger is toegenomen. Ze verdraaien de feiten i.v.m met de oorlog van irak rond 2003 en doen net alsof ze de SUPER HEROS WAREN DIE HET ZOOITJE KWAMEN OPRUIMEN.

  De twee doden in frnakrijk en duitsland die zijn gevallen daar heeft niemand van de main stream media maar iets over vertelt.

  Verder:
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/23594829/__40_extreem_rechtse_aanslagen__.html

  Extreem rechtse aanslagen worden nog steeds gebagataliseert ondanks dat ze veel voorkomen.

  Tja, mensen trek maar de conclusies, vele hypocricie out there en de media die word scheinheiliger bij de dag.

  Elhamdulillah dat er een dag des oordeels is en elhamdulillah dat allah swt ons ter verantwoording zal roepen. Mag allah swt ons allen leiden.

 12. avatar Abdelmajid says:

  Hollywood kan zich beter bezig houden met het maken van films waar ze aliens achter na zitten en de moslim gemeenschap met rust laten door films maken die juist haat jegens moslims en midden oosten bevolking prediken.

  Wie nog hier scheinheilig zegt dat films daadwerkelijk niet iets doen met je beeldvorming die moet maar eens naar de reacties kijken over American sniper. De duizenden doden, abu ghraib, een land dat naar de klote is geblazen etc dat is men allemaal vergeten.

  En dat allemaal in een simpele film van 2 uur. Astagfirulah ulhadim. Ik verbaas mij hoe een volk de geschiedenis zo manipuleert en ik verbaas mij hoe de kudde schapen er achter aan lopen. Lahawla laquwata ilabilah.

 13. avatar Abdelmajid says:

  Ja zeker, een zeer prachtige ontwikkeling. In een van de drie heiligste plekken op aarde en ook nog tijdens het Yummuha gebed: de woorden lahnatulahu halaik roepen en de imam onderbreken.

  Lahawla laquwata ilabilah. Wat men nog niet weet is dat men direct een duha heeft gedaan en of die doe duha word aanvaard als die klopt of die duha die kaatst terug op jouw. En daarbovenop is het ook nog Masjid Al Aqsa waar het gebeurt en ook nog tijdens een vrijdagpreek.

  Op deze manier ga je zeker de ummah verbeteren, maar niet heus. Ewa ja ik had niets anders verwacht van mensen die doormiddel van fitna hun gelijk proberen te halen. Lijkt mij logisch waarom Israel aan de winnende hand is.

  Astagfirulah.

 14. avatar Mohammed Boubkari says:

  De see no evil, hear no evil advocatuur is weer paraat om elke kritiek op een stel bloeddorstige criminelen ( meer zijn het niet) waarvan de hoofdcrimineel afgelopen vrijdag voer voor de wormen is geworden met religieuze bewoordingen te bekritiseren.

  De Palestijnen in de al-Aqsa moskee weten wie hun vijanden zijn en toen de naam van de hond viel reageerden zij zoals alle fatsoenlijke mensen zouden reageren met afschuw op het feit dat diegene die hun vijand is, die hun vijanden helpt hier geëerd wordt in hun moskee en nog wel tijdens het vrijdaggebed! De imam had net zo goed Sharon kunnen eren!

  Na3lathullahi over iedereen die ook maar één goed woord spreken over de Sauds of hen op welke manier dan ook verdedigen!

 15. avatar Abdelmajid says:

  Als er mensen zijn die geen fatsoen omtrent geloof hebben en de eerst en beste kritiek aannemen alsof je iemand wil verdedigen. So be it, maar dat zegt meer over de ziekte die zo iemand heeft in zijn hart. Beledigingen van zo iemand die neem ik dan niet meer serieus aangezien ik zijn woorden geen gram meer waard vind. Ik zeg dna ook niets terug, mogen die worden degene raken die het verdienen amin!

  Mensen kennen mij niet niet en weten niet wie ik ben en zo iemand die kan beter die woorden voor zich houden. Religeuze regels die heeft zo iemand dan helemaal aan zijn laars gelapt. Alsof allah swt niet in de gaten heeft wie op het recht pad is en wie ver verdwaalt is. Of je schreeuwt (ook al heb je gelijk) of niet, je stevent toch af op de toekomst die allah swt wil.

 16. avatar Mohammed Boubkari says:

  Mensen die gewone moslims continue de maat nemen en hun doen en laten bij het minst of geringste bekritiseren maar zwijgen wanneer het gaat om de wandaden en misdaden van een lui die het bloed van honderdduizenden moslims aan hun handen hebben, hebben geen enkel recht om het woord FATSOEN te bezigen laat staan quasi vroom religieuze taal uit te slaan richting zij die deze misdaden aan de kaak stellen.

  Dit soort mensen is ziek in hoofd en hart. Het hoofd is leeg en het hart is verdord!

 17. avatar Abdelmajid says:

  Quote maar een zin van vannuit al mijn comments hier op wijblijvenhier waar ik met hand en tand al sauds heb verdedigd. Schreeuwen is een nieuwe verschijnsel van zulke personen die denken dat iedereen die een mening heeft die niet gelijk staat aan die van hem dat die dan automatisch zich schaart achter een bepaalde ideologie.

  Over ziekte in iemands hart gesproken, mag die ziekte degene treffen die het verdient.

 18. avatar A says:

  Abdelmajid, ga a.u.b. iets van je leven maken en laat dat reageren op alles en iedereen.

  Bij voorbaat dank

 19. avatar Saïda says:

  @Boubkari

  ”Echter zolang zij die vechten voor het voortbestaan van Syrië en Irak als politieke eenheid niet verslagen worden zolang zal Sykes-Picot II niet geschieden.”

  Aangezien Sykes en Picot uitwerking nooit is gestopt, kan je niet spreken van deel II
  Wie bedoel je met zij die vechten voor het voortbestaan van Syrië en Irak? Ik zie alleen zij die elkaar afslachten.

  En ik vind Irak en Syrië geen tweede prijs, het waren de meest beschaafde landen en nu zijn ze naar de middeleeuwen gebombardeerd. Dit zijn juist de landen met geschiedenis en beschaving en niet landen die zijn ontstaan nadat een paar herders op olie zijn gestoten en van de gekkigheid niet weten wat ze moeten doen met hun geld. Ik ga er vanuit dat jij begrijpt wat ik bedoel.

 20. avatar Sheher Khan says:

  Interessante bekentenis uit Wall Street Journal:

  “Entire CIA-backed rebel units, including fighters numbering in the “low hundreds” who went through the training program, have changed sides by joining forces with Islamist brigades, quit the fight or gone missing.
  (…)
  Officials defend the decision to keep the arms pipeline small and tightly controlled, citing concerns that weapons could fall into the wrong hands. “This was consistent with the administration’s legal responsibilities and strongly held views in Congress,” a senior administration official says. Despite the controls, some weapons still wound up on the wrong side.”
  http://www.wsj.com/articles/covert-cia-mission-to-arm-syrian-rebels-goes-awry-1422329582

  @Mohammed: “Alleen nihilistische psychopaten krijgen het voor elkaar om in een paar jaar tijd het misdadige regime van Assad te evenaren of zelf te overtreffen in wandaden, misdaden, incompetentie etc.”
  ik heb grote moeite om de legitieme regering in Damascus zo te benoemen, niet alleen is er géén organisatie die *objectief* heeft onderzocht wie verantwoordelijk is voor de burgerdoden (ik ga hier verder op in een opkomend stuk, later meer hierover), maar draagt dat ook bij aan het Zio/NAVO/GCC narratief om Assad te demoniseren en te verdrijven. Syrië heeft alle recht om haar land te verdedigen, by any means necessary, en voornamelijk ook wanneer Libië 2.0 het doel is! En zoals de Syrische president Bashar al-Assad laatst zei, in een interview met Foreign Affairs, als er fouten zijn gemaakt aan de kant van het regeringsleger dan zullen ze erop handelen. En anders zal de Syrische burger wel haar stem laten gelden.

 21. avatar poncke says:

  Voor het kapitalistisch imperialisme is iedereen die niet voor haar buigt een vijand.

 22. avatar Mohammed Boubkari says:

  De 5 kenmerken van hen die de Sauds steunen ook al beweren ze bij hoog en laag van niet:

  1 Ze uitten zelf nooit maar ook de geringste kritiek op de Sauds ondanks het feit dat hun wandaden en misdaden algemeen bekend zijn.

  2 Wanneer iemand wijst op één van de vele misdaden en wandaden van de Sauds dan zwijgen ze in alle talen. Zelfs een Allahuma inna hadza munkar kan er niet van af.

  3 Wanneer er kritiek geuit wordt op de Sauds door een persoon of groep mensen dan valt men direct die persoon of groep aan door hun motieven in twijfel te trekken of hun manier van kritiek uitten te bekritiseren.

  4 De wandaden en misdaden van de Sauds laten hen koud maar gewone moslims die in hun ogen iets fout doen hoe klein ook worden direct fel bekritiseert.

  5 Wanneer ze in discussies onomstotelijke geconfronteerd worden met de misdaden en wandaden van de Sauds dan verschuilen ze zich achter allerlei drogredenen om maar niet de Sauds te hoeven te bekritiseren.

 23. avatar Mohammed Boubkari says:

  @Saïda,

  Het is Sykes-Picot II en wel hierom:

  Sykes-Picot I

  1 De vernietiging van het Ottomaanse rijk
  2 Opdeling van dat rijk in kleinere politieke eenheden.
  3 Die verschillende eenheden toekennen aan één van de overwinnaars als wingewest.

  Syrië en Irak bleken als politieke eenheid te groot. In de zin dat ze instaat waren als onafhankelijke landen zich weinig of niets aan te trekken van het Westen met name tijdens de Koude Oorlog. Beiden landen hebben de potentie – hoewel dat door dictatoriaal mismanagement niet gerealiseerd is – tot regionale economische/politieke/militaire machten uit te groeien.

  Sykes-Picot II:

  Opdeling van de bestaande politieke eenheden: Syrië en Irak in nog kleinere politieke eenheden om elke potentie die de hegemonie van het Westen in het gebied aan kan tasten te niet te doen. Dit is een plan dat als eind jaren 70 werd gelanceerd door Zionisten maar destijds niet gerealiseerd kon worden omdat de Sovjet–Unie dat nooit zo hebben toegelaten. Na 1990 was dat probleem er niet meer en kon men Sykes-Picot II in werking stellen. Dit keer werd ook Iran als doelwit aangemerkt voor opdeling.
  Zoals het er nu naar uitziet is Sykes-Picot II uitgelopen op een fiasco.

  Vandaar dat ze genoegen nemen met de troostprijs: Syrië en Irak 40 jaar in ontwikkeling terug laten vallen.

  De regimes in Damascus, Bagdad en Teheran vechten voor het behoud van hun landen als politieke eenheid.

 24. avatar Mohammed Boubkari says:

  @Sheher Khan,

  Ik acht het regime in Damascus instaat tot alle misdaden en wanden die men maar kan bedenken.

  Het regime is een dictatoriaal regime met geen enkele achting voor mensenrechten.

  Ik acht het regime verantwoordelijk voor de situatie waarin het land nu verkeert door decennia van:

  Wanbestuur, corruptie, incompetentie, nepotisme en onderdrukking.

  Assad en kornuiten verdienen het om opgehangen te worden.

  De enige reden dat ik in deze strijd hoop dat het regime wint is dat het alternatief nog verschrikkelijker is.

 25. avatar Saïda says:

  @ Boubkari

  Ook bij Sykes-Picot I heeft men de grenzen zo gelegd dat er altijd strijd zal zijn in dat gebied. Zo is Koeweit puur en alleen al gecreëerd om te voorkomen dat Irak te groot zal worden. De grenzen zijn zo gelegd met al deze oorlogen en chaos in het vooruitzicht. Letterlijk verdeel en heers. Daarom zie ik het als uitwerking van het originele plan.

 26. Pingback: Gedeclassificeerd VS inlichtingendocument voorspelde opkomst van IS | Sheher Khan

 27. Pingback: Drie jaar oude analyse in het gelijk gesteld na Kamervragen: Nederlandse steun is in handen gevallen van al-Qaida in Syrië – Sheher Y. Khan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.