Voorpagina Ervaringen

Boe zegt de koe!

Naar aanleiding van de discussie op een eerdere stuk van mij, ben ik gisteravond naar de bibliotheek geweest. Volgens Pauline, een trouwe bezoeker van wijblijvenhier, moest ik het volgende naslagwerk over onze quasi-intellectuele opmerkingen over dierengeluiden misschien maar bezichtigen: "Boe zegt de koe" door D. Bruna (ISBN: 9073991056).

Helaas, en dit meen ik uit het diepste van mijn hart, was dat boek niet op voorraad. Volgens mij heeft Pauline dat boek nog steeds thuis liggen. Maar ik kan jullie heel wat bijleren over een ander zeer boeiend naslagwerk: "Wat zeggen de dieren?" (ISBN: 9037442374).

In het Urdu ken ik een aantal simpele wel, zoals "Kutta ponkta hai" (de hond blaft). In het Nederlands ken ik ze nu allemaal en jullie zijn de gelukkigen met wie ik dit nu ga delen…

de kip kakelt – toktoktok
het kuiken piept – pieppieppiep
de haan kraait – kukeleku
de hond blaft – woefwoefwoef
de poes miauwt – miauwmiauwmiauw
de muis piept- pieppieppiep
de koe loeit – boeoeoe
het paard hinnikt – hihihihi (zo meisjes-achtig)
het varken knort – grgrgrgrgr
de geit mekkert – mehmehmeh
het schaap blaat – behbehbeh
de ezel balkt – iaiaiaiaiaiaia
de eend kwaakt – kwakkwakkwak
de kikker kwaakt – (let op) kwaak
de gans gakt – gakgakgak (wie wist deze?)
de vogel vluit – fwietfwietfwiet
de hommel zoemt- bzzzzzzzzz
de duif koert – roekoeroekoroekoe
de aap gilt – iiiiiiiiiiiiiiiiiii

etc… ik ga niet door ivm met copyright en bladibla

Bonusvraag voor de dames en heren die het bovenstaande hebben gelezen:

Nu zit ik toch met een hele praktische vraag. Stel ik ben een oud vrouwtje van 75 met een zwak hart en ik ben als de dood voor muizen. Ik durf ze niet aan te kijken en als ik ze hoor, sla ik ze gelijk dood.
Situatieschets: Ik zit in de keuken en ik heb een deegroller in mijn handen. Ik hoor iets piepends aankomen. Moet ik dan gelijk in de aanval of niet? (het kan namelijk net zo goed een schattig piepend kuikentje zijn).