Voorpagina Algemeen

WBH’er Warda in de running voor VN jongerenvertegenwoordiger

Elk jaar kiest de Vlaamse Jeugdraad – het officieel adviesorgaan voor de Vlaamse Regering wat betreft kinderen en jongeren – twee VN jongerenvertegenwoordigers: een voor Duurzame Ontwikkeling en een voor Jeugd. WBH’er Warda El-Kaddouri heeft de finale gehaald en is in de running voor Jeugd! Als VN jongerenvertegenwoordiger Jeugd ben je de stem van de Vlaamse kinderen en jongeren op internationaal niveau en word je afgevaardigd als deel van de Belgische delegatie naar derde commissievergadering van de Algemene Vergadering van de VN.

Warda schudt de hand van Ban Ki-moon

Warda heeft al ervaring met diplomatieke simulaties, internationale conferenties en liep stage bij de VN waar ze lobbywerk deed bij de Europese Unie. Verder heeft ze een hart voor kinderen en jongeren wat ze bewees door jarenlang vrijwilligerswerk in het jeugdwelzijnswerk en in de artistieke ontwikkeling van kinderen.

De UNESCO Vertegenwoordiging bij de EU beschrijft Warda als “committed and reliable person” met de nodige “enthusiasm and professionalisme” en “expertise in the field of culture and education”.

Warda kruipt in de huid van lobbyist in het Europees Parlement

Evi Goeteyn, oprichtster en voormalig bestuurslid bij Speelpleinwerking Marke onder wiens supervisie Warda vrijwilligerswerk deed, onthoudt vooral Warda’s spontaniteit in omgang, wat haar snel geliefd maakte: “Ze beschikt over een aantal mooie eigenschappen die ervoor zorgen dat, zowel kinderen als jeugdanimatoren, kunnen openbloeien. Haar enthousiasme bracht veel teweeg in onze speelpleinwerking. Eenmaal Warda haar zinnen op iets heeft gezet, is ze vastberaden om dit, indien nodig op een creatieve manier, tot een goed einde te brengen. Door haar inzet kon ze al vrij snel doorgroeien tot bestuurslid en hoofdanimator. Bij het uitvoeren van deze taken creëerde ze steeds een open sfeer en maakte ze voortdurend ruimte voor overleg.”

Imade Annouri (Vlaams Parlementslid, Groen) werkte samen met Warda aan een project rond het bevorderen van de instroom van etnisch-culturele minderheden naar het hoger onderwijs: “Warda El-Kaddouri, het bewijs dat talent altijd komt bovendrijven. Ze heeft het bewezen aan de UGent, ze heeft het bewezen aan de KU Leuven, laat haar het bewijzen als VN jongerenvertegenwoordiger en ik beloof u dat u er geen seconde spijt van zal hebben.

Warda heeft nu jullie hulp nodig! Niet om te stemmen – want de laatste ronde wordt beslist door een jury die een speech zal beoordelen – maar om te luisteren naar wat jullie te zeggen hebben over jongeren.

Wat kan en moet volgens jullie beter op vlak van jeugdbeleid? Wat moet Warda meenemen naar de VN als ze verkozen zou worden? Optimalere werkomstandigheden voor starters of stagaires? Toegang tot kwalitatief én betaalbaar hoger onderwijs? Een beter anti-discriminatiebeleid? Laat van jullie horen op Facebook of via Twitter naar @Warda_E of @wijblijvenhier.

Wij duimen alvast!

Wil er zelf bij zijn op de finaleavond op 4 februari in Brussel? Schrijf je dan zo snel mogelijk in via info@vlaamsejeugdraad.be

Warda is 25, Belg van Marokkaanse origine, idealist en houdt van literatuur. Ze heeft een MA Taal en Letterkunde: Engels-Duits en MA Europese Studies. Ze liep stage bij de Verenigde Naties in Brussel en is als onderzoeker verbonden aan de Universiteit Gent waar ze werkt aan een proefschrift over islam in hedendaagse Duitse literatuur. Sinds kort is zij verkozen als Vlaamse VN Jongerenvertegenwoordiger.

Lees andere stukken van Warda