Voorpagina Algemeen

Hoe blijf ik spiritueel in deze moeilijke tijden?

Hoe gemakkelijk is het nog om je hart zuiver te houden in een tijd waar je hart het doelwit werd van in het vergif gedrenkte pijlen?

Wie vindt nog een voorbeeld om te volgen. Zangeressen die zich liever uit dan aankleden en jonge meisjes leren hoe goedkoop je kan zijn? Zangers die het F-woord en B-woord meer in de mond nemen dan dank U en sorry?

Reclame in de postbus, op de bus, op de tram, in de trein, bij de dokter, pop-ups.

Voortdurend worden we blootgesteld aan ‘leugens’ valse beloftes, vernedering, oorlog, verderf. Nieuws over verkrachtingen, zelfmoord, lijken in een diepvries, terrorisme, Franse soldaten die kinderen verkrachten, depressies, trauma’s, ongenoegen, stress …

Te midden van deze verwarde onduidelijke chaotische wereld moeten wij spiritueel zien te overleven. Het is geen keuze maar een verplichting: “Die dag dat weelde nog kinderen van nut zullen zijn. Behalve degene die naar Allah komt met een zuiver hart (dit zal hem van nut zijn).”

Hoe baan ik mijn weg door het wereldse slijk, hoe trotseer ik de hoogmoedige bergen van reclame en klim ik uit de diepe kille putten van de zonden?

Wel mijn beste broeder en zuster, door je ogen niet meer te laten kijken naar wat je hart verderft en je oren te beschermen tegen woorden die je ziel pijnigen en vertrappelen. Door je vrije tijd te benutten met mens zijn. Ontkoppeld van media, gekoppeld aan Allah.

Tranen stromen,
een ego aan een scherm gekluisterd.

Een mens aan het dromen,
door pop ups geteisterd.

Wordt wakker in zijn graf,
totaal verbijsterd.

Was ik maar wakker,
had ik maar naar deze raad geluisterd.

Aahin, Aaahin (Arabische wanhoopskreet)
Aahin, Aahin

Ya rabbis_stoer waghfir

Shaykh Sulayman van Ael is de directeur en oprichter van het CIO² ( centrum voor Islamitisch onderzoek en opvoeding). Hij doceert verschillende vakken (Koranwetenschappen, Exegese van de Koran, Geschiedenis, Problematiek van de hedendaagse moslim ) aan de universiteit van Rotterdam (IUR). Hij heeft een certificaat om de 10 recitaties van de koran te onderwijzen, en heeft tevens ook verschillende certificaten om te onderwijzen in de verschillende takken van de Islamitische wetenschappen.

Lees andere stukken van Sulayman