Voorpagina Media

En dan ben je anti-semiet

Onlangs verscheen op nrcnext.nl een stuk van Rob Wijnberg, waarin hij aangaf hoe wij de boodschap van vele politici omtrent het Midden-Oosten moeten lezen.

“Cairo, 8 februari 2010. De Verenigde Staten en de Europese Unie hebben Hosni Mubarak verzocht binnen afzienbare tijd af te treden als president van Egypte nog even te blijven zitten waar hij zit, om een ordentelijke transitie van de machtvoortzetting van een pro-westers regime veilig te stellen. Tevens is de politieke druk opgevoerd in goed overleg besloten om een aantal fundamentele hervormingen nietszeggende maatregelen door te voeren die de hoop op schijn van democratisering zullen vergroten. In eenpersbericht pr-bericht van het ministerie van Buitenlandse Amerikaanse Zaken juicht minister Rosenthal de voorgenomen maatregelen toe: “Deze plannen zullen zeker ten goede komen aan de stabiliteit in de regioonderdrukking van anti-westerse sentimenten”, aldus de minister Amerikaanse ambassadeur.”

Het was een beetje in de trant van het filmpje wat onlangs op YouTube verscheen

Natuurlijk Helaas blijft zoiets niet ongestraft, dus vallen honderden mensen over hem heen in comments en zijn de mensen van GeenStijl – slogan: Tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend – helemaal van hun apropos. Iets met anti-semiet enzo, want je mag niets zeggen over pro-Israel lobby.

Afijn, Rob: Hij is leuk!