Voorpagina Algemeen

Bush wist van Katrina!

"Hij is een racist" – Nee joh, zeg ik dan
"Hij haat de zwarten in de VS" – doe eens normaal!
"Hij geeft niks om zijn bevolking" – Tuurlijk wel, hij is president

Howly Macerowly, denk ik dan als ik dit lees op AD.nl.

"New York – Hoewel president Bush kort na de overstroming van New Orleans zei dat ‘niemand de dijkdoorbraken had voorzien’, blijkt uit onderzoek van de Senaat dat het Witte Huis was gewaarschuwd."

Dan schrik je toch wel even. Ik dacht dat de Pakistaanse zenders alweer heel propagandisch en anti-Amerikaans bezig waren toen ik dit al weken geleden daar hoorde. Maar verrek, ze blijken gelijk te hebben. Misschien geloof ik dan te sterk in de goedheid van de mens, of misschien geloof ik te sterk in de goedheid van Bush en is hij minimaal net zo corrupt als de gehele niet-Westerse wereld, waar hij met een pijp dollars uit de grond pompt.

Tjah… dan zit je daar in dat door leugens vergelend huisje van je in Washington, denkend aan je imago. Duizenden doden, 80 % van New Orleans onder water…

MOCHT DIT WAAR ZIJN (kijk hoe terughoudend ik nog ben he!) dan zie ik het verschil niet meer tussen een dictator/terrorist en Bush. Misschien wel een verschil… Bush zou gevaarlijker zijn, omdat hij de leider tegen terrorisme en dictatuur is. De verspreider van het democratisch ideaal, waar de meerderheid het voor het zeggen heeft en de minderheden niet vergeten worden, de brenger van gelijkheid en vrede, en zo kan ik nog wel prozaisch (kon trema niet vinden) doorgaan.

Een aantal van jullie zal mij nu verklaren tot radicaal islamitisch of antidemocraat. Dat mag… wees dan alleen wel zo nuchter om niet weer met reacties te komen als "maar de VS heeft honderden miljoenen gegeven aan de door de tsunami getroffen gebieden". So what? dat maakt het aantal onschuldige slachtoffers in New Orleans, Irak of Afghanistan niet minder! Ik vind dit gewoon iets barbaars en daar ben ik openlijk tegen.

Een reactie van iemand op AD.nl:

"Ik woon in de VS. Alhoewel ik lekker rustig hier in Californie woon, ver weg in de bergen. Weet ik onderhand wel dat ALS er een catastrofe gebeurt hier (aardbeving is het beste voorbeeld) ik niet op de staat of federale regering hoef te rekenen.
Dat wetende, zijn wij met ons gezin ( Amerikaanse man en 2 kinderen) overal tegen verzekerd.
Te veel mensen zijn dat niet en rekenen op de overheid, die er dan duidelijk niet is. Na 14 jaar hier, heb ik dat snel genoeg geleerd. Ik vind het dan ook laksheid van de mensen zelf. Het kan anders en geloof niet alles wat ze zeggen, ben critisch en vraag je af wat ze niet of vergeten te zeggen"

Hoe ging ’t ook al weer: "God bless Amerika….." ???