Voorpagina Algemeen, Ervaringen

When the shoe fits..

Vrouwen en schoenen. Deze twee zijn als tortelduifjes onafscheidelijk van elkaar. Waarom hebben meeste vrouwen een zwakte voor schoenen? Een praktisch ding, is een schoen eigenlijk, een stukje materie. Alleen weten ontwerpers als Jimmy Choo, Manolo Blahnik en vele anderen hierop goed in te spelen. Ook ik ben lang geleden bezweken samen met een miljoen andere shoe-aholics aan deze gevaarlijke verslaving.

Niet dat ik materieel ingesteld ben maar het roept eerder een oergevoel in me op, Jane begint loeihard te kreten iedere keer als ik langs een schoenenwinkel loop. Om ergernis van anderen te voorkomen, zeg ik maar dat ik schoenen spaar.. Ik heb ook geen kast vol duur spul staan, voor mij mag het allemaal, als ik er maar op lopen kan en het een beetje goed uitziet.

De liefde voor de schoen, begint al vroeg bij de vrouw. Als kleine meisjes kijken wij vol bewondering naar Assepoester hoe zij haar tedere voetjes in fragiele glazen muiltjes steekt. En nu jaren later, steek ik mijn tedere voeten ( maat 39 ) in allerlei moois from heaven. Er zijn natuurlijk ook vrouwen waarvan de voeten niet aan psychische ijdelheid mankeren. Maar gerust een jaar lang op camelboots lopen, afijn van mij mogen ze een keer in mijn schoenen staan en de mooie wereld vol leer, lak, kant, veters, edelstenen en prints bewonderen.