Voorpagina Maatschappelijk, Politiek

De Wet van Godwin

Afgelopen week was Bram ‘maffiamaatje’ Moskowicz te gast bij de Nova College Tour. In dat programma werd door een studente Rechten gesuggereerd dat Wilders te vergelijken is met Adolf Hitler. Brammovicz reageerde aangeslagen, gepikeerd, verbouwereerd, emotioneel én beledigde het meisje vervolgens met de sneer dat ze maar beter Geschiedenis kon gaan studeren.

Een goed voorbeeld van de Wet van Godwin, want de discussie was meteen doodgeslagen. Nou valt er zeker te twisten over deze vergelijking (ga ik ook zeker niet aan beginnen), maar ik ben ervan overtuigd dat een studie Geschiedenis met een minor Populisme en een cursus Retorica de mening van dit meisje eerder zou versterken dan verzwakken.

En dat niet alleen. Want als de Grote Blonde Leider dan ook nog eens voorstelt om ‘tuigdorpen’ in het leven te roepen, dan moet je achteraf ook niet zeuren als opiniemakers deze dorpen associëren met de contreien waar het ‘tuig’ van de jaren 40 naartoe werd gestuurd.

Bron: Joop.nl

De omstreden cartoon is daarom geniaal bedacht. Al is het alleen maar omdat belachelijkheid wordt bestreden met belachelijkheid. Wilders is vooralsnog woedend, al snap ik niet helemaal waarom. Want was hij niet degene die zichzelf tot martelaar van het grenzeloze vrije woord had geproclameerd?

Abdelkarim. Voormalig hoofdredacteur van Wijblijvenhier.nl. Documentairemaker. Is geboren in de Zeeuwse contreien en wist al op vroege leeftijd dat het boerenleven niet voor hem was weggelegd. Hij besloot om zijn hooivork aan de wilgen te hangen, de koeien vaarwel te zeggen en zijn geluk te beproeven in Rotterdam. Hij studeerde Nieuwe Media aan de Universiteit van Amsterdam, was als journalist werkzaam bij de VARA, columnist voor KRO Hemelbestormers en Joop.nl, praat graag tegen vreemden, schaamt zich slechts voor zijn tenen en hoopt dat zijn levensmotto ooit de geschiedenisboeken ingaat: "Als je een geit een jurk cadeau geeft, weet je nooit wat er gebeurt"

Lees andere stukken van Abdelkarim