Voorpagina Algemeen, Opmerkelijk, Wetenschap

Nasa ontdekt ‘Aarde 2’

Nasa ontdekt een nieuwe planeet genaamd Kepler-452b die heel erg op onze aarde lijkt, en die draait om een ster die op onze zon lijkt.

Er zijn al duizenden zogenaamde exoplaneten ontdekt (planeten die rondom een ster draaien), maar dit is de eerste exoplaneet die heel erg in de buurt komt van onze aarde, ongeveer nét zo ver draait om een ster die heel veel op onze zon lijkt.

Het is belangrijk dat een planeet niet te ver van haar ster staat (te koud) maar ook niet te dicht bij haar ster staat (te warm) wil leven op een planeet mogelijk zijn. Dit wordt ook wel de zogenaamde “Goldilocks”-zone genoemd.

Volgens schattingen van wetenschappers zijn er alleen al in onze Melkweg waarschijnlijk miljarden “Goldilocks”-planeten aanwezig. Kepler-452b zou dus, buiten onze aarde, een van de planeten kunnen zijn die valt binnen deze zone die leven mogelijk zou moeten maken.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie