Voorpagina Algemeen, Cultuur, Da3ash, Daesh, Geschiedenis, IS, Islam, Maatschappelijk, Media, Opinie, Samenleving

Westerse ‘verlichting’ is een leugen! (Een rant)

Meme-tekst uit het plaatje luidt: ‘Als je denkt dat het christendom nooit zoals de radicale islam was, dan ken je je eigen christelijke geschiedenis niet’.

Beste vrienden, niet alles is altijd wat het lijkt.

Een rant naar aanleiding van een meme (zie plaatje) dat het voor moslims lijkt op te nemen, maar vooral bijdraagt aan het dehumaniseren van ‘oosterlingen’:

 

‘Christelijke’- en atheïstische naties hebben in de zogenaamd War on Terror volgens conservatieve schatting 1,3 miljoen mensen gedood in Afganistan, Irak en Pakistan. (Het vermoedelijke werkelijke getal is 2 miljoen doden).

De extremistische moslims in onze tijd vergelijken met extremisten uit christelijke hoek een paar honderd jaar geleden, propageert de mythe dat het huidige Westen een bastion van verlichting is en het ‘Oosten’ alleen maar barbaren kent/en dat ze geen échte mensen zijn.

Edward Saïd had daar een term voor: hij noemde dat ‘Oriëntalisme‘. Het is de valse notie van het (christelijke) Westen dat het superieur is aan alle andere rassen en naties in de wereld. Dat superioriteitsgevoel heeft ons prachtige dingen opgeleverd als slavernij, kolonialisme, imperialisme, fascisme, zionisme, en in onze tijd onder andere oorlogen voor goedkopere benzine aan de pomp, en het draaiende houden van een industriële militaire complex door valse ‘oorlogen’ tegen terrorisme en drugs te voeren.

En dan laat ik nog even terzijde dat het sectarisch geweld in het Midden-Oosten mede-gecreëerd is door het Westen, door haar steun in de jaren 70 aan de Moejahideen in Afghanistan, de twee oorlogen in Irak (één compleet op basis van leugens) waar nu Daesh uit ontstaan is, en de niet aflatende stroom van onschuldige doden in Jemen, Pakistan en andere landen wiens soevereiniteit de V.S. dagelijks schend door middel van drone-aanvallen, om zogenaamd op ’terroristen’ te jagen, want de beste manier om één terrorist te doden, zonder enkele vorm van juridische recht te respecteren overigens, is zijn dorp plat te bombarderen.

De reden waarom we zijn waar we zijn, is omdat mensen hun eigen geschiedenis niet kennen en alle propaganda en mythes die ze over zichzelf en anderen verteld krijgen klakkeloos overnemen en zonder na te denken in stand houden. Dat blijkt óók uit de gretigheid waarmee boodschappen, zoals verspreid in memes zoals deze, worden geaccepteerd. Wat weer ironisch is, want de sneer in deze meme is nu juist dat mensen hun geschiedenis niet kennen.

 

Was getekend,
Khadim Zaman

Khadim Zaman is het alter ego van Tarik Diamane. Khadim heeft een gruwelijke hekel aan sociale onrecht. En zoals het elke goede Social Justice Warrior (SJW) uit de 21ste eeuw betaamt is zijn voornaamste wapen een laptop, een goede Wi‍-Fi-verbinding en een flinke dosis bijtende sarcasme. O ja, en groene thee. Heel veel groene thee!

Lees andere stukken van Khadim