Voorpagina Cultuur, Da3ash, Daesh, Humor, IS, Islam, Politiek

Brief van een niet-geïntegreerde moslim aan Halbe Zijlstra

Met de VVD aan de macht kunnen we het CBS en het SCP sluiten, dat is geldverspilling. We hebben immers de kinderen van de medewerker van Halbe Zijlstra.

Bron: NRC.

Voor wie het nog niet heeft gelezen of gezien: Halbe Zijlstra heeft zich afgelopen donderdag genomineerd tot intelligentste en diepgaandste fractievoorzitter die Nederland ooit heeft gekend. Zijn constatering dat het ”beroerd is gesteld” met de integratie van tweede en derde generatie moslims heeft tenslotte wetenschappelijke gronden: de ervaringen van de klasgenoten van de kinderen van zijn medewerker. Zo is de wetenschap ook een onderzoeksbron rijker geworden. Hulde voor Halbe!

Het geschreeuw van de PVV bepaalt hedendaags ook de koers van de liberalen. Geen gegevens zijn nodig van het SCP of het CBS. Ook de massale verontwaardiging en het harde geluid van moslims tegen terrorisme telt kennelijk niet mee. Dat is allemaal te ingewikkeld en niet nodig voor de gemiddelde VVD’er – die van De Telegraaf een wetenschappelijke bron heeft gemaakt.

Natuurlijk komt Zijlstra met een superoriginele oplossing voor dit grote probleem, namelijk dat moslims zich nog harder moeten uitspreken tegen terreur. Daarom wachten ruim één miljoen moslims op het commando van Zijlstra om zich nog harder te distantiëren. Nu deze grote verkondiging circuleert in islamitische kringen, komen distantiëringen ook één voor één binnen. Steeds meer, steeds harder. Totdat dit geluid de klasgenoten van de kinderen van zijn medewerker haalt.

Het pleidooi van Zijlstra is bovendien zeer logisch en al helemaal niet inconsistent. Hoewel zijn verhaal enkel voor moslims geldt, zijn er toch liberale aspecten te bevinden. Uiteindelijk draait de rechtse interne strijd tussen CDA, PVV en VVD om de vraag over hoe zij Henk & Ingrid electoraal kunnen (terug)winnen. Die wil Zijlstra maar al te graag winnen. Maar u kent het wel, als apen hoger klimmen willen, ziet men gauw hun blote billen.

Enfin, hier komt het dan: de samenleving bestaat uit individuen. Individuen die een religie hebben, dienen die achter de voordeur te houden. Totdat één of meerdere idioten die zich beroepen op de islam afschuwelijke daden begaan. Dan eisen we van deze individuen – op basis van collectivistische en overeenkomstige aspecten met de daders – zich te distantiëren van de daden. Ja, distantiëren! Zelfs als deze individuen zelf slachtoffers zijn van terreur. Let op: deze regel is alleen toepasbaar op de islam en de moslims. Dat is ook logisch, want waarom zouden de moslims blonde Europeanen aanspreken op de massale moordactie van Breivik? Omdat hij claimt dat hij dat in naam van rechts-europa heeft gedaan of om de joods-christelijke cultuur te behouden op het continent. Dat is toch helemaal van de zotte?

PS: Ik wacht nog op mijn buurman, als hij zich nog harder heeft uitgesproken, dan is IS voor ééns en voor altijd uitgeschakeld en dan zijn we eindelijk als moslims geïntegreerd. Toch meneer Zijlstra?

Salaam,

Een niet-geïntegreerde moslim.

Dit stuk is eerder verschenen op Zaman Vandaag

Mustafa is geboren en opgegroeid in het ‘’wilde westen’’ van Rotterdam. Zijn roots liggen diep in de grond van de Taurus gebergte van Adana (Turkije). Hij is een bestuurskundige en student Islamitische Theologie. Hij is een rasechte Rotterdammert en zet zich onder meer in voor jongerenbegeleiding, orgaandonatie onder nieuwe Nederlanders en diverse maatschappelijke vraagstukken. Hij bouwt liever bruggen en gaat graag in gesprek met ‘’de ander’’, mits er Turkse thee is natuurlijk.

Lees andere stukken van Mustafa