Voorpagina Ingezonden, Poëzie

Gedicht v/d Week: Terrorist

Een zwart hart. Donkerzwart. Nog zwarter dan de zwartste nacht, zonder sterren, zonder maan, zo verdorven moet je hart zijn, wil je doen wat jij hebt gedaan.

Jouw haat voor mensen moet groter zijn dan de liefde voor je eigen leven. Jouw haat voor mensen moet groter zijn, dan de liefde voor je eigen leven. In jouw vaten stroomt het zwarte bloed, als een mengsel van olie en teer dat altijd door je woede is gevoed. Je nam het leven van simpele zielen. Hoe kun je hun pijn doen wil ik vragen, maar met een zwarte ziel, kan niks jou bezielen.

Terrorist

Een zwart hart. Donkerzwart. Nog zwarter dan de zwartste nacht, zonder sterren, zonder maan, zo verdorven moet je hart zijn, wil je doen wat jij hebt gedaan. Donker is afwezigheid van licht. Haat is afwezigheid van liefde. Donker is afwezigheid van licht. Haat is afwezigheid van liefde. Heb je dat dan nooit gekend? Liefde? Heb je nooit de warmte gevoeld van een knuffel van een medemens? Heb je nooit de warmte gevoeld van een lach, een aanraking, misschien een gedicht? Heb je nooit de zegeningen gevoeld als druppels regen vallen op je gezicht?

Als ik terug kon in de tijd had ik naar je willen lopen, ik zou zeggen jongen je kan alles worden als je maar liefde in je hart laat stromen. Ga naar huis en geef je moeder een kus, doe je best op school, word ouder en reis over de wereld, zie en en wees getuige van de creaties van je Heer. Heb lief.

Het is te laat. Honderden doden, en waar ben je nu geraakt? Je hebt de zonen en dochters van vaders en moeders afgenomen. Je hebt de vaders en moeders van hun zonen en dochters afgenomen. Je hebt vrienden, vriendloos gemaakt. Je hebt harten gebroken met jouw zwarte hart.

Een zwart hart. Donkerzwart. Nog zwarter dan de zwartste nacht, zonder sterren, zonder maan, zo verdorven moet je hart zijn, wil je doen wat jij hebt gedaan.

Jij hebt nooit aanbeden wat ik aanbid. Wat ik aanbid heb jij nooit aanbeden. De slachtoffers van de daden van terrorisme, jullie zijn in mijn gebeden. En wees niet bang, rechtvaardigheid zal er wezen. Laat deze daden niet jullie harten verzwarten, want dat is wat terreur van jullie zal verwachten. Heb elkaar lief, hou elkaar vast en open voor je medemens de deur, liefde is namelijk het enige wapen tegen terreur.

Gedicht en afbeelding door Mohammed Saadulla: 22 jaar, geneeskundestudent, Koerdisch, vluchteling, dromer, realist en bovenal een liefhebber en genieter.

Wij blijven, we schrijven, we dichten. In de rubriek ‘Gedicht van de week’ staat, zoals de titel doet vermoeden, voor die week een gedicht centraal. Mocht je een gedicht willen insturen: weet ons te vinden!

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie