Voorpagina Algemeen, Cultuur, Islam, Lifestyle, Maatschappelijk, Opmerkelijk, Politiek, Racisme, Samenleving, Spiritualiteit

Column Khadim Zaman | ‘Boerkaverbod’: dictatuur van de meerderheid

“Iedereen is gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen.” – George Orwell

Na jaren van kansen afwachten en zoeken naar dat ene gaatje, is het dan eindelijk tóch gelukt: het huidige Kabinet voert een boerkaverbod in (niqab, vaak ten onrechte boerka genoemd).

De overheid, en -niet- het individu, bepaalt voortaan wanneer het gezicht bedekt mag worden. Op de plekken waar dat niet mag van de overheid, mag een uitzondering gemaakt worden voor ‘bepaalde culturele activiteiten’ (denk bijvoorbeeld aan Carnaval). Uiteraard geldt zo’n uitzondering -niet- voor wanneer iemand om religieuze redenen het gezicht wil bedekken. Nee, daar ging het hen juist om: het onderdrukken van bepaalde onwelgevallige religieuze uitingen. O nee, excuus – het ging het Kabinet om de ‘veiligheid’. *kuch* Uiteraard.

De Eerste Kamer kan nog roet in het eten gooien van het Kabinet, maar we weten dat als dat gebeurt, deze of een volgend Kabinet het over een paar jaar gewoon weer zal proberen. De niqab is blijkbaar een jeuk in Nederland die kosten wat kost gekrabd moet worden.

Ja, kijk, als jij je vrijheid ‘misbruikt’ om te doen wat jij -zelf- wilt, in plaats van te doen wat -wij- willen dat jij doet, dan zijn wij genoodzaakt wetten aan te nemen die jou dwingen te doen wat jij in vrijheid had -moeten- kiezen.

Een dictatuur van de meerderheid, is deze maatregel. Niks meer, niks minder. Zolang we op papier democratisch zijn, en het de witte meerderheid niet treft, dan kun je elke fascistoïde wetgeving aannemen die je wilt.

Nederland heeft definitief een breuk gemaakt met haar progressieve en sociale verleden. We zijn nu een neoconservatief, xenofoob, extreemrechts, islamofoob, en NIMBY landje geworden. Of misschien waren we dat altijd al, en hebben we nu de schone schijn laten varen.

Trouwens, zo’n wetboek fungeert ook prima als deurstop. Of gebruik het anders om papier-mâché te maken voor je Sinterklaas-surprise. Eventueel andere suggesties kun je insturen naar: persvoorlichting@tweedekamer.nl

Alvast bedankt!

Was getekend,
Khadim Zaman

Foto via Pixabay.com

Khadim Zaman is het alter ego van Tarik Diamane. Khadim heeft een gruwelijke hekel aan sociale onrecht. En zoals het elke goede Social Justice Warrior (SJW) uit de 21ste eeuw betaamt is zijn voornaamste wapen een laptop, een goede Wi‍-Fi-verbinding en een flinke dosis bijtende sarcasme. O ja, en groene thee. Heel veel groene thee!

Lees andere stukken van Khadim