Voorpagina Algemeen, Islamofobie, Maatschappelijk, Media, Opinie, Racisme, Samenleving

Column Khadim Zaman | Blokkeer eenvoudig Nederlandse ‘haatmedia’

Haat verkoopt! Voor veel redacties lijkt inmiddels te gelden dat hun enige bestaansrecht, haat is dat ze over Nieuwe Nederlanders de wereld in spuwen. Het adagium is een zo groot mogelijke controverse creëren, want dat levert clicks op, en clicks leveren eyeballs op, en eyeballs is wat adverteerders zoeken om hun waar aan ons te kunnen slijten.

Het is als lastig zat om het vertekend beeld, dat de ‘normale’ mainstream media over Nieuwe Nederlanders verspreiden, te pareren. Als Nieuwe Nederlander je energie daarnaast ook nog eens verspillen aan al het gif dat door de Nederlandse ‘haatmedia’ (zie hieronder) over je heen wordt gestort, daar is echt geen beginnen aan.

Daarom heb ik sinds kort een aantal maatregelen genomen die mijn leven wat dit betreft veraangenamen. Onder andere maak ik gebruik in mijn Google Chrome browser van een Extension die de websites van de gewraakte ‘haatmedia’ verwijderd uit de zoekresultaten van mijn Google zoekacties.

Deze Extention heet Personal Blocklist (by Google) en is via deze pagina toe te voegen aan je browser.

Als er behoefte aan is, dan wil ik een volgende keer wel laten zien hoe je bepaalde instellingen aan je (Windows) laptop of PC wijzigt waardoor de websites van deze ‘haatmedia’ ook niet meer direct (door het clicken van een link vanuit een willekeurige andere pagina) benaderbaar worden in je browser. Hoe minder clicken, hoe minder geld in het laatje van deze ‘haatmedia’ terechtkomt, hoe minder aantrekkelijk/lucratief het wordt om de gecultiveerde haat jegens Nieuwe Nederlanders in stand te blijven houden.

Tot slot had ik jullie mijn lijstje van Nederlandse ‘haatmedia’ beloofd. Ik heb er een plaatje van gemaakt, zodat je er niet -per abuis- op clickt. ;)

Was getekend,
Khadim Zaman

Khadim Zaman is het alter ego van Tarik Diamane. Khadim heeft een gruwelijke hekel aan sociale onrecht. En zoals het elke goede Social Justice Warrior (SJW) uit de 21ste eeuw betaamt is zijn voornaamste wapen een laptop, een goede Wi‍-Fi-verbinding en een flinke dosis bijtende sarcasme. O ja, en groene thee. Heel veel groene thee!

Lees andere stukken van Khadim