Voorpagina Algemeen, Islam, Jouw Dagelijkse Dosis, Jouw Dagelijkse Dosis 2016/1437, Jouw Dagelijkse Dosis 2021/1442, Ramadan, Spiritualiteit

Met een traan in ’t oog – Juz’ 21

Broeder AlKhattab (Ali Houri) geeft ons een prachtige reflectie op enkele verzen uit het einde van soera 29 van Juz’ 21. De eerste verzen schetsen de beproefde mens, die zich in alle oprechtheid tot Allah richt:

“En dit wereldse leven is niets dan vermaak en spel. En voorwaar, het Huis van het Hiernamaals is zeker het echte leven, als zij het wisten! En als zij op de schepen varen, dan roepen zij Allah aan. Hem zuiver aanbiddend. (64)”

Zo gauw de mens in veiligheid is, vervalt deze echter in oude streken:

“Maar zodra Hij hen dan heeft gered (en) aan land heeft gebracht, dan kennen zij deelgenoten (aan Allah) toe. (65)”

Maar wat is uiteindelijk de prachtige belofte van Allah?

“En degenen die omwille van Ons streven, die zullen Wij zeker Leiding schenken op onze wegen. En voorwaar, Allah is zeker met de weldoeners. (69)”

Lees en luister mee naar de reflectie van Alkhattab. Wil je meer over hem of zijn werk weten? Check zijn website.

 

Jouw Dagelijkse Dosis:

Jouw Dagelijkse Dosis 2016/1437:

Jouw Dagelijkse Dosis 2021/1442:

Alkhattab (Ali Houri), is geboren en getogen in Roermond, voormalig Nederlands zaalvoetbal-international en ruim 10 jaar Vakleerkracht lichamelijke opvoeding in het Basisonderwijs. Sinds 2003 is Ali actief op het gebied van het inspireren en motiveren van jongeren middels het organiseren van evenementen en het geven van lessen en lezingen. Gevormd door lokale imaams en door het volgen van passende opleidingen en met flinke praktijkervaring kan hij de nodige basiskennis in het juiste jasje steken en op een pakkende manier presenteren aan een grote groep jongeren. Jongeren die zoekende zijn naar kennis, inspiratie en begeleiding zodat hun islamitische identiteit versterkt wordt. Als grondlegger en het gezicht van de Alkhattab Foundation wil Ali Houri een zo breed mogelijk publiek bereiken. Zijn hoofddoel is maatschappelijke betrokkenheid en bewustwording, zowel bij zichzelf als anderen, te activeren en te verbeteren.

Lees andere stukken van Ali