Voorpagina Algemeen

Aleppo is aan het sterven

Ze rennen over zandwegen, over gebroken huizen en thuizen waaraan geknaagd is door kogels. Ze rennen door wolken stof. Ze rennen en rennen. Rennen zich dood. De dood in de ogen. Ze rennen en rennen.

Ze schreeuwen in de chaos die Mensheid heet. Ze schreeuwen en schreeuwen. Ze krijsen en roepen zo hard ze kunnen. Ze schreeuwen zich dood. Hopend de chaos stil te schreeuwen. Ze blijven maar schreeuwen.

Ze huilen hun organen leeg. Ze huilen en huilen. Tranen leggen hun lijdensweg, die Het Leven heet, af. Ze huilen en huilen.

Ze dragen hun zielloze iele nakomelingen in hun armen, die ze kapot krabden toen ze huilden en huilden. Ze sloegen van pijn zichzelf op hun hoofden en borsten. Ze dragen en dragen, om van het heengaan te ontsnappen.

Ze bidden tot de Schepper der alles, terwijl ze rennen, schreeuwen, huilen en dragen. Ze bidden alsmaar.

Ze rennen en rennen. Schreeuwen en schreeuwen. Huilen en huilen. Dragen en dragen. Bidden en bidden. Ze verdragen al jaren.

Aleppo is aan het sterven.

De 17-jarige Hizir Cengiz woont in de Haagse Schilderswijk. Hij schrijft voor Scholieren.com, de grootste jongerenwebsite van Nederland en Vlaanderen, Mindshakes en het Straatnieuws, een krant dat door Haagse en Rotterdamse daklozen wordt verkocht. Schrijven is zijn grootste verslaving. En verhalen delen, om zo anderen te inspireren, raken of motiveren, is zijn passie.

Lees andere stukken van Hizir