Voorpagina Islam, Jouw Dagelijkse Dosis, Jouw Dagelijkse Dosis 2017/1438, Ramadan, Spiritualiteit

Wees barmhartig en ontvang barmhartigheid: Juz’ 1

Dit is deel 1 van Jouw Dagelijkse Dosis. Iedere dag in de Ramadan schrijft (of bespreekt) een gast  een reflectie over de juz’ die praktisch de hele oemmah die dag leest. Een juz’ is 1/30ste deel van de Qur’an dat tijdens de avondgebeden in de moskeeën wordt gereciteerd.

Alle lezers en kijkers worden uitgenodigd om deze juz’ te overpeinzen en hun eigen reflectie op de juz’ van de dag in de reacties te plaatsen. Vandaag bijt Ali Houri, broeder AlKhattab, het spits af, met zijn reflectie op Juz’ 1. Terwijl hij rustig in het zonnetje zit, de vogeltjes om hem heen hun mooiste praatjes hebben, reflecteert hij op soera al Fatiha, het eerste hoofdstuk uit de Qur’an. Veel lees- en luisterplezier!

 

Afbeelding: pixabay.

Jouw Dagelijkse Dosis:

Jouw Dagelijkse Dosis 2017/1438:

Alkhattab (Ali Houri), is geboren en getogen in Roermond, voormalig Nederlands zaalvoetbal-international en ruim 10 jaar Vakleerkracht lichamelijke opvoeding in het Basisonderwijs. Sinds 2003 is Ali actief op het gebied van het inspireren en motiveren van jongeren middels het organiseren van evenementen en het geven van lessen en lezingen. Gevormd door lokale imaams en door het volgen van passende opleidingen en met flinke praktijkervaring kan hij de nodige basiskennis in het juiste jasje steken en op een pakkende manier presenteren aan een grote groep jongeren. Jongeren die zoekende zijn naar kennis, inspiratie en begeleiding zodat hun islamitische identiteit versterkt wordt. Als grondlegger en het gezicht van de Alkhattab Foundation wil Ali Houri een zo breed mogelijk publiek bereiken. Zijn hoofddoel is maatschappelijke betrokkenheid en bewustwording, zowel bij zichzelf als anderen, te activeren en te verbeteren.

Lees andere stukken van Ali