Voorpagina Algemeen, Cultuur, Kunst, Lifestyle, Maatschappelijk, Media, muziek, Poëzie, Recensies, Samenleving

De terugkeer van de heerlijke hiphop van Camp Rauw!

Gamperviolennikkel! Die bazen van Camp Rauw zijn terug en ze komen koud binnenknallen met die Wintersessie bij 101Barz. Heerlijke hiphop van het type ruwe bolster, Palestijnse pit!

 

 

Camp Rauw is een Hollandse Hiphopcrew gevormd door gebroeders Stryder & Gaza en De Marksman. Hun naam verklaren ze als volgt: “Camp staat symbool voor eenheid en Rauw staat voor puur en ongelogen. Camp Rauw symboliseert daarmee eenheid door echtheid. We maken muziek vanuit het hart en gebruiken onze rapteksten om ons eigen verhaal te vertellen.” De muziek die zij maken is dan ook autobiografisch. Luister naar “Lieve Palestina” en je hoort de pijn van het geboren worden in onveiligheid en het opgroeien afgesneden van je wortels.

Camp Rauws trio bestaat uit de woest bebaarde STRYDER. Palestijn, poëet, en op het nippertje nog een kind van de jaren 80. Mogelijk kennen jullie hem nog van de recente voorstellingen van Mijn vader de expat en Toen ma naar Mars vertrok, waar hij zijn spoken word ten gehore bracht. Hij is overigens ook een flinke waaghals. Toen in 2014 Gaza werd belegerd door Israël werd er in Rotterdam een flinke mars georganiseerd die eindigde aan de Maas. Stryder maakte die dag een overzichtsfoto waar hij een ‘klein klimmetje’ voor nodig had:

Stryder tijdens de Gaza-demonstratie in de zomer van 2014 in Rotterdam. Credits: Inass.

 

Overigens is onze Stryder ook geen onbekende in het Rotterdamse en kreeg hij zowaar zijn eigen mini-docu. Check gerust of je nog een ander lid van onze WijBlijvenHierfamilie kunt herkennen:

Is je interesse al gewekt? Ga gauw die meest recente track van hen checken en support deze mannen!

Volg de jongens van Camp Rauw hier:

Of hier op facebook, hier  en hier! Peace!

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie