Voorpagina Algemeen

Shop untill ya drop

Winkelen. De meeste vrouwen doen niets liever, het meest bevredigende wat er bestaat op chocolade na dan. Maar er bestaan altijd uitzonderingen, geloof het of niet er bestaan zelfs vrouwen die niet van winkelen houden. Mannen, hoor ik daar klokken luiden? Maar goed, ik ga vandaag niet hebben over Bertha‘s.

Ik ga het hebben over die hebberige, schreeuwende, hysterische shopaholics. Boekenwinkels staan vol met chicklits vol hopeloze vrouwen in de dertig, die een moord voor een jurkje van Karen Millen zouden begaan waarvan de rekeningen zich hoger doen opstapelen dan the Empire State Building en vergeet niet de prins op het witte paard. Hoe treurig, sappig en gênant deze verhalen ook mogen zijn. Er zit een kern van waarheid in, waarom is het toch dat vrouwen winkelen zo fantastisch vinden en hopeloos op zoek zijn naar Brad Pitt op het witte paard? (Even tussen ons, wat een eikel!)

Back in da days a la Holbewonertijd, gingen mannen altijd winkelen voor een stukje mammoetvlees om onze buikjes te vullen, wat hout om onze fragiele huidjes warm te houden en wat ruwe stenen voor het geval dat we onze nagels moesten vijlen. Maar gelukkig zijn de tijden veranderd, en trekken dagelijks vrouwen uit op jacht naar beeldige rokjes, klassieke handtasjes, mandarijnen en vergeet niet Tupperware. (Tupperware, is zo slecht)

Maar bovenal ladies, laat de mannen alstublieft thuis er is geen behoefte aan een aura van anti-shop het slecht voor de innerlijke mantra’s van Zara, Mango en Hema. (Even tussen ons, ik sla nooit en nooit de Hema over).Voor het geval je van plan bent om winkels leeg te kopen, neem hem dan toch gerust mee. Iemand moet die tassen toch dragen. Right ladies?