Voorpagina Algemeen, Buitenland, Geschiedenis

Waarom weten Nederlanders zo weinig van Iran? Een interview met Shervin Nekuee

Waarom weten Nederlanders zo weinig van Iran? Een interview met Shervin Nekuee

Sinds een aantal weken ontvang ik regelmatig gasten bij Café Weltschmerz om te komen praten over actuele zaken in de Nederlandse politiek die normaal gesproken weinig in de media aan bod komen. Ik heb de eer (gekregen) om te proberen meer diepgang aan te brengen in het maatschappelijk debat, in een tijd waarin dat steeds minder gangbaar is.

Het idee daarbij is om denkbeeldig toe te werken naar het jaar 2048, het jaar waarin het tweehonderd jaar geleden zal zijn dat Thorbecke de Grondwet introduceerde; de Grondwet die nog altijd het fundament is van het Nederlandse politieke bestel.

Mijn eerste gast: Shervin Nekuee

Mijn eerste gast bij Café Weltschmerz was de Iraans-Nederlandse socioloog, publicist en mysticus Shervin Nekuee. Shervin is schrijver van het boek “De Iraanse paradox” uit 2006, welke ik voorafgaand aan ons gesprek had gelezen. Iran ontwikkelde zich in de afgelopen eeuw van een constitutionele monarchie naar een theocratische islamitische republiek met gevorderde imperiale neigingen. Ik wilde met Shervin vooral een stukje moderne Iraanse geschiedenis verkennen en bespreken waarom we in Nederland eigenlijk zo weinig van Iran weten.

Binnenkort ontvang ik een nieuwe gast: historicus en turkoloog Armand Sağ. Met Sağ spreek ik over het wel en wee van de Armeense kwestie. Houdt u Wij Blijven Hier! in de gaten of kijk op www.cafeweltschmerz.nl.

www.cafeweltschmerz.nl.

 

Volg Wij Blijven Hier! ook op Twitter 

Eén reactie op Waarom weten Nederlanders zo weinig van Iran? Een interview met Shervin Nekuee

  1. avatar Anoniem says:

    Schaam je Onder kaya dat je die gast van een Dennis Honing promoot alsof het een profeet is op je Facebook pagina. Er komt veel onzin uit zijn mond omtrent hoe die de islamitische gemeenschap probeert zwart te maken. Die gast is van het ene extremisme naar het andere verkast. Dat jij een hoog opgeleide persoon zo’n maillot promoot sta ik versteld van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.