Voorpagina Maatschappelijk

Deze is voor alle kids die in deze tijd opgroeien en gevormd worden

Deze is voor alle kids die in deze tijd opgroeien en gevormd worden.

Een tijd waarin volwassenen wapens leegschieten op onschuldige mensen omdat er al decennia, ruim voordat jij het levenslicht zag, een haatklimaat werd geboren.

Een tijd waarin jij de straat opgaat omdat volwassenen de aarde vervuilen en dit vervolgens ontkennen.

Een tijd waarin jouw leeftijdsgenoten – ‘influencers’ – massaal worden ingezet om jou vervolgens aan te praten dat consumeren en geld verdienen het hoogste ideaal zou moeten zijn.

Een tijd waarin politici elkaar van alles verwijten en maar al te graag gebruik maken van drama’s om meer en meer electoraat binnen te halen.

Een tijd waarin je zelfs ‘betrouwbare’ media niet meer kunt geloven omdat ze maar al te graag nep- en nonnieuws de wereld insturen als dat tot meer views en likes leidt.

Als je ondanks deze uitdagingen toch wat van het leven weet te maken maken, dan verdien je mijn respect.

Abdelkarim. Voormalig hoofdredacteur van Wijblijvenhier.nl. Documentairemaker. Is geboren in de Zeeuwse contreien en wist al op vroege leeftijd dat het boerenleven niet voor hem was weggelegd. Hij besloot om zijn hooivork aan de wilgen te hangen, de koeien vaarwel te zeggen en zijn geluk te beproeven in Rotterdam. Hij studeerde Nieuwe Media aan de Universiteit van Amsterdam, was als journalist werkzaam bij de VARA, columnist voor KRO Hemelbestormers en Joop.nl, praat graag tegen vreemden, schaamt zich slechts voor zijn tenen en hoopt dat zijn levensmotto ooit de geschiedenisboeken ingaat: "Als je een geit een jurk cadeau geeft, weet je nooit wat er gebeurt"

Lees andere stukken van Abdelkarim