Voorpagina Algemeen

Media in een notendop

Nederland heeft zich goed staande gehouden tijdens de heisa omtrent de beruchte prenten. Geen ingestort Volkskrant-gebouw en Godzijdank ook geen afgefikte ambassades. Er is heel veel aandacht vanuit de media geweest en veel burgers hebben hun afkeer laten blijken. Dit is niet altijd goed begrepen door anderen. Frits van Exter, hoofdredacteur van Trouw was duidelijk aanwezig de laatste tijd bij de debatten over de prenten. Nu geeft hij een aantal media-tips voor de mensen die willen dat ze gehoord (of gezien) worden. Doe er je voordeel mee.

2. Als je toch iets wilt doen, denk dan eerst goed na. Hoed je voor een over-reactie, want dan heeft iedereen het alleen nog maar daar over. Dit schept een dilemma: camera’s houden meer van brandende vlaggen dan van een petitie. Het moet visueel zijn, maar niet te erg. Greenpeace kan inspireren: Klim op het dak van het gebouw waar de krant wordt gemaakt, laat je aan touwen zakken om een enorme cartoon op te hangen die scherp en geestig jouw gevoel verbeeldt. Bel uiteraard eerst het journaal.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal