Voorpagina Ervaringen, Website

I love..

Ik heb een Valentijnsdag date en ik zeg strakjes pas lekker met wie! Geheel onverwachts werd ik gevraagd. Niet te geloven! Moi! Wow! Wat leuk, leuk, leuk! Ik kan niet eens last hebben van een slechte haardag, lang leve mijn hoofddoek! Waar moet ik het alleen over hebben? Wat zou de reactie zijn op wat ik te zeg? God, straks zeg ik iets stoms. Ik maak vast een flater. Straks ga ik op mijn bek! Wil ik dit wel? Ben ik wel zo blij? Hup, niet zo zeuren, Eighty!

Het moest er immers toch ooit van komen. Nu kan alleen kalmte je nog redden. Dus houd het hoofd koel. Wat kan er nou werkelijk mis gaan? Ach, dan maak je blunder. So what? Daar kan ik achteraf vast alleen keihard om lachen. (Ja, want wij moslims lachen ook wel eens, ja! Dat weten veel mensen niet, maar het is echt zo.) Ik heb dus eigenlijk helemaal niks te vrezen. Wordt het wat, dan is het leuk. Pakt het niet uit, dan heb ik iets waar ik nog vaak om zal kunnen lachen. Ja, dit is heel goed. Deze gedachte moet ik vasthouden. Geen gestress. Stress situaties bestaan immers niet, het is maar net hoe je met de situatie omgaat. Ik draai de toestand lekker om, probeer me dan nog eens gek te krijgen, kom dan maar op. Eat your heart out! Ik moet het alleen nog even uitstralen. Ik zeg altijd maar zo: If I’m going down, I’m going down in style!. O, o! O, jee! Help, wat moet ik eigenlijk aan? Waar zijn je vriendinnen op momenten als deze? Die liggen natuurlijk te slapen. Lekker is dat! Nou, dan moet ik zelf maar even wat leuks bij elkaar rapen.

Weet je wat? Ik trek mijn baggy army outfit aan. Dat straalt toch wel “ready for combat” uit zonder gelijk af te schrikken. Ik laat mijn hoofddoek nog even nonchalant schuin over mijn wenkbrauw hangen, stift mijn lippen bij en poeder nog even mijn neus. Yep, looking good!

Jeetje, en dit voor iemand met een “Nobody’s wife” mentaliteit. Waarschijnlijk is het dan toch waar wat ze zeggen. Wanneer je het minst verwacht, wanneer je er niet naar op zoek bent, wanneer het je gewoon overkomt, dan wil je die commitment  wel aan. Het is een cliché, maar ik ben het levende bewijs. Nooit gedacht dat ik ooit nog eens zo smoor en smoor verliefd zou zijn op 26 tegelijkertijd. Ik heb zin in vandaag en alle dagen hierna waarbij ik met al die 26 karakters samen iets kan opbouwen en hopelijk iets kunnen bereiken, hoe klein en minuscuul ook. Ik ga die verbintenis vanaf vandaag aan. Ik moet natuurlijk niet te hard van stapel lopen, het is en blijft een “first date”. Maar graag word ik één met die 26 krachtpatsers, die 26 dynamische symbolen, die 26 mooie letters van het alfabet. In goede en in slechte tijden, in rijkdom en in armoede, in alle successen en falen, blijf ik mijn Valentijnsdag date trouw.

wijblijvenhier.nl, thanx for being my Valentine!

Salaam en dikke groeten,

Eighty!

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van